Не диво-зброя: Китай розчарований неефективністю “Кинджалів”, пропаганда облажалася

Китайські аналітики дійшли висновку, що “Кинджал” неефективний / Колаж 24 Каналу

У 2018 році Путін представив гіперзвукові ракети “Кинджал” як диво-зброю, яка не має аналогів і може знищити протиракетні системи. Але війна в Україні показала що це не так.

Сили оборони України буквально довели, що російська зброя-аналаґаф-нєт – це міф і мем. А китайці дійшли висновку, що ракети, якими Росія лякає українців чи не щодня, неефективні.

Забагато амбіцій і замало потужності

Американське видання Business Insider випустило огляд китайських військових джерел. У шанхайському військовому журналі Ordnance Industry Science and Technology та пекінському військово-науковому журналі Military Arms вийшли критичні публікації щодо російських ракет. І хоча це не є офіційною позицією Компартії Китаю, дописи в цих журналах схвалює влада.

Американці зауважують, що Пекін стежить за перебігом війни в Україні не просто так. Китайці сприймають її як полігон для випробування нової зброї і прагнуть з’ясувати, що саме з новинок військпрому буде ефективним у потенційній війні проти США. Російськими ракетами “Кинджал” вони розчаровані і тепер покладаються на власні гіперзвукові ракети Dōngfēng (“Дунфен”, “Східний вітер”).

Чому “Кинджал” виявився неефективним:

  • він не зміг протистояти системам Patriot, адже поступається маневреністю справжнім гіперзвуковим ракетам;
  • він може досягати гіперзвукової швидкості, але не може ефективно планувати та маневрувати на цих швидкостях;
  • його виробляли досить швидко і не як повноцінну ракету, а швидше як продовження “Іскандера”, тому технологія не супернова;
  • щоб ракета була ефективнішою, літак має рухатися швидко на великій висоті. Су-34 може запускати ракети з-поза меж України, але важкий “Кинджал” обтяжує винищувач. МіГ швидший, але росіяни більше не хочуть ризикувати;
  • цих ракет небагато, тож їх можна використовувати лише для атаки на стратегічні об’єкти.

Характеристики ракети “Кинджал” / Інфографіка 24 Каналу

Китайські аналітики контатували, що в сутичці між “Кинджалом” і “Патріотом” переміг останній, а російські ракети аж ніяк не стали тими зірками на полі бою, як їх рекламувала Москва.

Хоча Росія називає “Кинджал” гіперзвуковою ракетою, аналітики з інших країн загалом вважають, що так звана гіперзвукова ракета “Кинджал” насправді є версією тактичної балістичної ракети малої дальності “Іскандер” повітряного базування,
– підсумовують вони.

“Кинджали” все, росіяни зосередилися на іншій зброї

  • У ДСНС показали, як знешкодили нерозірваний “Кинджал” після обстрілів Києва.
  • Повітряні сили характеризували ці ракети як не точні і такі, що “летять бозна-куди”.
  • Водночас ракети Х-101 модернізували. Про це детально розповів представник ГУР Скібіцький.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *