Не масована атака по Україні: яким був ранковий удар Росії

Чому ранкова атака не була масованою / Колаж 24 Каналу

Росія вранці атакувала Україну різними ракетами, подекуди є влучання. Юрій Ігнат запевнив, що ця атака не була масованою, хоч ворог й випустив понад 40 засобів повітряного нападу.

Речник Повітряних сил ЗСУ розповів у ефірі телемарафону, у чому особливості цієї атаки. За його словами, мовиться про комбінований удар ворога, пише 24 Канал.

Що Ігнат сказав про атаку росіян

Масована – це, коли більша кількість (зброї – 24 Канал). Це більше комбінована атака із застосуванням різних типів (зброї – 24 Канал) … Фактично така ж, як була 8 січня та попередні рази,
– розповів Ігнат.

Речник Повітряних сил ЗСУ пояснив, що окупанти спершу опівночі запустили декілька “Шахедів” та ракет С-300 й С-400. Після цього ворог вдосвіта 13 січня застосував крилаті ракети Х-101, Х-555 з району Каспію. Далі були:

  • пуски “Кинджалів” на Захід України та в сторону Дніпра;
  • після цього – Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3 з Брянської області;
  • керовані авіаційні ракети Х-31П та Х-59.

Юрій Ігнат запевнив, що понад 20 повітряних цілей, окрім 8 збитих, – не досягли своїх цілей. Тобто ці ракети або впали в полі, або підірвались у повітрі, або на них вплинули наші засоби радіоелектронної боротьби.

“Тому, власне, добре, що російські ракети дедалі гірше летять”, – зауважив Ігнат.

Речник також уточнив, що половина ворожих “Кинджалів” стовідсотково не досягли своїх цілей.

“Тож не виключено, що було декілька цілей, де був ворожий вплив”, – заявив Ігнат.

Коротко про атаку росіян

  • Росія вдосвіта 13 січня 2024 року запустила по Україні ракети типу Х-101/555/55 з 6Ту-95МС. Далі підняла в небо два винищувачі МіГ-31К Росії з аеродрому “Саваслейка” Нижньогородської області, з яких ворог вдарив “Кинджалами”.
  • На жаль, вибухи лунали в Кропивницькому, Дніпрі, Чернігові. Протиповітряна оборона працювала у Рівненській, Хмельницькій областях.
  • На жаль, у Дніпрі є прильоти, у Кременчуцькому районі Полтавської області ракета впала на подвір’я приватного будинку та не розірвалась.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *