Не можемо втратити територію через бездіяльність, – ГУР виключає “глуху оборону” на фронті

У ГУР МО прокоментували ситуацію на фронті / Колаж 24 Каналу

Представник ГУР МО Вадим Скібіцький 17 січня на брифінгу у швейцарському Давосі заявив, що російські окупанти використають будь-яке припинення вогню на фронті в Україні для покращення становища. Він наголосив, що вони спробують відкрити нові напрямки.

Раніше Вадим Скібіцький розповів, що Кремлю для відновлення потенціалу сухопутних військ потрібно до десяти років. Роки знадобляться ворогу й для відновлення арсеналу високоточного озброєння, адже наразі Росія вже отримує зброю від Ірану та Китаю.

ЗСУ проводитимуть контрнаступальні операції

У військовій розвідці оцінюють, що на тактичному рівні бойові дії на фронті будуть продовжені. Це відбуватиметься навіть за умови складних погодних умов.

Ніхто не говорить про зупинку, чи тим паче про припинення вогню. Будь-яке припинення вогню Росія буде використовувати для поліпшення тактичного положення та набуття більшої спроможності для відновлення чи відкриття нових напрямків бойових дій,
– наголосив Скібіцький.

За його словами, ми не можемо втратити свою територію через бездіяльність.

Водночас коментуючи ризики “замороження” воєнних дій та теоретичного переходу ЗСУ до так званої “глухої оборони”, Скібіцький розповів про підготовку російського війська. Він зазначив, що загарбники під час війни доволі швидко вчаться.

В такому випадку, якщо ми навіть перейдемо в глуху оборону, як багато хто каже, і почнемо розвивати наш ОПК, то ворог не зупиниться. Ми повинні розвивати все – повітряну оборону, дбати, щоб наш ОПК був захищений, і ми маємо проводити контрнаступальні заходи, щоб не допустити втрату території,
– сказав представник ГУР.

Він також додав, що досвід, отриманий у 2023 році, на прикладі показав те, як варто діяти.

Ситуація на фронті: коротко

  • Начальниця Об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк розповіла, що, попри значні втрати у живій силі та техніці, окупанти продовжують штурмувати позиції українських військових на лівобережжі Херсонщини. І вочевидь не зупиняться. Зараз, за словами Гуменюк, окупанти змушені виконувати більш-менш чергові, регулярні вилазки. Вони намагаються триматися в пішому порядку і відповідно берегти техніку, цілком імовірно, що накопичують її для більш потужного удару.
  • Протягом доби 17 січня відбулось 98 бойових зіткнень. Сили оборони відбивали атаки росіян на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському, Запорізькому та Херсонському напрямках. Ворог завдав чотирьох ракетних та 29 авіаційних ударів, 49 ударів атак MLRS по позиціях українських військ та різних населених пунктах. Під артилерійський обстріл потрапили понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *