“Не тільки для обстрілів України”: в ГУР пояснили, чому Росія накопичує ракети та скільки їх

Скільки ракет у Росії / GettyImages та Колаж 24 Каналу

Росія накопичує ракети для того, щоб атакувати ними Україну. Однак у розвідці зазначили, що це не єдина мета окупантів.

Представник ГУР Андрій Юсов сказав, що на початку повномасштабного вторгнення в Україну у Росії було на озброєнні близько 2300 стратегічних ракет. За його словами, станом на зараз у агресорки їх трохи більше, ніж 900 одиниць.

Ворог намагається нарощувати виробництво

Мовиться про ракети “Калібр”, Х-101, Х-555, Х-55 та інші. Зокрема, “Калібрів” лишилось близько 200. Водночас, за словами Юсова, у Росії все ж намагаються нарощувати виробництво. Те число, яке ми зараз маємо, враховує ці намагання, але не враховує ракет С-300 та С-400.

В українській розвідці стверджують, що росіяни мають понад 10 тисяч зенітних ракет до С-400, а також значні запаси для комплексів С-300.

Загалом запаси значно менші, ніж на початку великого вторгнення, але ще є. Це серйозна загроза та випробування для українських систем та сил протиповітряної, протиракетної оборони,
– сказав Юсов.

Водночас обстріли України – не єдина мета Росії, з якою вона нарощує виробництво ракет. Шляхом цього країна-агресорка також намагається зберегти свій статус “наддержави”.

Росія намагається показати, що вона здатна проводити ефективні дії і на інших напрямках, вважають у ГУР. Водночас кількість ракет Росії відома також і західним союзникам України.

У Повітряних силах розповіли, скільки у Росії ракет і чому ворог ними не б’є

  • Росія у грудня 2023 року запускала по території України “Шахеди” та майже не використовує ракети. У Повітряних силах припустили, чому так відбувається.
  • Речник Повітряних сил Юрій Ігнат висловив думку, що запасів ракет у Росії замало для масованих ударів по Україні. Він припустив, що ворог накопичив до 900 високоточних ракет.
  • Ігнат розповів, що цього року ворог має вдвічі менше ракет, ніж минулого. Саме тому вони їх не запускають так масовано, а притримують. Він переконаний, що окупанти зберігають їх для інших задач.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *