Робота ППО на Хмельниччині, влучання в Покровську: хронологія 682 дня війни

Хронологія 682 дня війни / GettyImages та Колаж 24 Каналу

Росія продовжує ведення злочинної повномасштабної війни проти України. Країна агресорка не припиняє намагатись захопити наші території.

Україна протистоїть Росії у повномасштабній агресії вже 682 дні. Про головні події цієї доби – читайте у тексті 24 Каналу.

10:17, 6 січняНа Харівщині пролунали вибухи

Ворог запустив по Харківській області ракети. Повідомляють про щонайменше 2 вибухи в регіоні.

09:49, 6 січняУ ГУР висловились про новий наступ Росії на Харківщині

Представник ГУР МО Андрій Юсов висловився стосовно матеріалу британської газети The Telegraph, де мовиться, що російські війська буцімто планують новий наступ на Харківську область 15 січня. Він наголосив, що росіяни дійсно можуть активізуватися під Куп’янськом.

Андрій Юсов підкреслив, що ГУР фіксує певне накопичення сил та засобів окупантів на Куп’янському напрямку. За його словами, це може вказувати на те, що російська армія усе ж може активізувати наступальні дії на цій ділянці фронту.

09:48, 6 січняВ Україні оголошено масштабну повітряну тривогу

Вся Україна “почервоніла” через те, що злетів потенційний носій “Кинджалів”. До оголошення відбою краще перебувати в укриттях.

09:16, 6 січня

Минулої доби ворог завдав 131 удар по 18 містах і селах Запорізької області. На щастя, обійшлося без постраждалих.

09:14, 6 січняСитуація на Сумщині

Вночі росіяни здійснили 3 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 7 вибухів з мінометів.

09:11, 6 січняСкільки ракетоносіїв у морях

В Чорному морі перебуває 4 ворожі кораблі. В Азовському морі 1 ворожий корабель. В Середземному морі 3 ворожі кораблі, серед яких 2 носії крилатих ракет “Калібр”. Загальний залп – до 16 ракет.

09:10, 6 січняРосіяни криють вогнем Херсонщину

За минулу добу противник здійснив 112 обстрілів, випустивши 671 снаряд з мінометів, артилерії, “Градів”, танків, БпЛА та авіації, з них – 1 ракетний.

По місту Херсон ворог випустив 39 снарядів.

Відомо про 1 загиблого та 5 поранених.

09:09, 6 січняСитуація на Дніпропетровщині

Протягом 5 січня надвечір ворог атакував з артилерії Марганецьку громаду Нікопольського району. Випустили близько півдесятка снарядів.

На щастя, обійшлося без руйнувань та постраждалих.

09:08, 6 січня

Рада держоборони Естонії збереться для обговорення підтримки України 8 січня.

09:06, 6 січняВ ГУР пояснили, чому Росія накопичує ракети та скільки їх

Представник ГУР Андрій Юсов сказав, що на початку повномасштабного вторгнення в Україну у Росії було на озброєнні близько 2300 стратегічних ракет. За його словами, станом на зараз у агресорки їх трохи більше, ніж 900 одиниць.

В українській розвідці також стверджують, що росіяни мають понад 10 тисяч зенітних ракет до С-400, а також значні запаси для комплексів С-300.

Водночас обстріли України – не єдина мета Росії, з якою вона нарощує виробництво ракет. Шляхом цього країна-агресорка також намагається зберегти свій статус “наддержави”.

09:05, 6 січняЗСУ атакували аеродром у Саках

У ніч проти 6 січня у тимчасово окупованому Криму місцеві повідомляли про потужні вибухи. Стало відомо, що українським військовим вдалося вразити військовий аеродром у Саках.

Попри всі повідомлення про “збиті цілі” та “втрат немає”, росіяни залишились ще без одного пункту управління в Криму. Українські пілоти вдарили по військовому аеродрому у Саках – знову не всі цілі були збиті.

09:03, 6 січняСитуація на фронті

Протягом минулої доби відбулося 62 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 5 ракетних та 25 авіаційних ударів, здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил Оборони та населених пунктах.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 7 атак ворога біля населеного пункту Синьківка Харківської області.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Сили оборони протягом минулої доби відбили 4 атаки ворога в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 17 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші оборонці продовжують стримувати загарбників біля Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 15 атак.

09:02, 6 січняСкільки БпЛА вдалося знищити вночі

Нашим захисникам вдалося знищити всі дрони-камікадзе, які ворог запустив цієї ночі. Тоді повітряна тривога лунала близько 5 годин.

У Генштабі Збройних Сил України відзвітувалися, що вночі 6 січня окупанти вчергове завдали авіаційного удару по Україні, запустивши дрони-камікадзе типу “Шахед”. Тієї ночі росіяни запустили 2 своїх безпілотних літальних апарати.

07:53, 6 січня Єврокомісія готує альтернативний пакет допомоги Україні

Європейський союз у лютому має погодити допомогу для України у розмірі 50 мільярдів євро на 4 роки. Однак у блоці готують також альтернативні рішення на випадок, якщо досягти домовленостей не вдасться.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на конференції заявила, що Європейська комісія готує альтернативний пакет допомоги Україні. Подробиць вона розкривати не стала.

Пріоритет – це досягти згоди всіх 27 країн ЄС, але ми вже працюємо над операційними рішеннями, які можуть бути використані в іншому випадку,
– сказала фон дер Ляєн.

07:51, 6 січняОновлена статистика втрат ворога

Тільки за минулу добу наші військові ліквідували 800 одиниць особового складу ворога.

З 24 лютого 2022 року окупанти втратили на території України 363 870 солдатів. Однак втрати ворогів можуть бути більшими, адже їх важко точно порахувати через бойові дії.

Так, від 24 лютого 2022 року втрати Росії складають:

  • танків – 6018 (+7),
  • бойових броньованих машин – 11 158 (+16),
  • артилерійських систем – 8 617 (+13),
  • РСЗВ – 950 (+1),
  • засобів ППО – 633 (+2),
  • літаків – 329 (+0),
  • гелікоптерів – 324 (+0),
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня – 6 787 (+16),
  • крилатих ракет – 1786 (+0),
  • кораблів / катерів – 23 (+0),
  • підводних човнів – 1 (+0),
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 11 478 (+15),
  • спеціальної техніки – 1 317 (+4).

07:50, 6 січняОК “Південь” прокоментували знищення командного пункту в Криму

Для ворога на Кримському півострові також можливі постійні щохвилинні сюрпризи. Про це в ефірі національного марафону заявила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

Вона зауважила, що розташування таких пунктів командних управлінь на анексованому українському півострові – це намагання ворогом розосередити такі об’єкти та максимально убезпечити їх. Однак українські військові все ж знаходять ці об’єкти.

07:17, 6 січняРосіяни можуть спробувати захопити Куп’янськ

Росіяни можуть поновити свої наступальні зусилля для захоплення Куп’янська. Схоже, що російські війська мають сприятливі умови для досягнення територіальних здобутків у районах, які є достатньо значущими в оперативному плані.

Ймовірно, ворожа армія не накопичила достатньо сил у Бєлгородській області для того, аби вести широкомасштабні наступальні операції в інших частинах північної чи північно-східної Харківської області.

Росіяни ще не починали значних наступальних операцій у цьому районі. Російські війська, які діють на Куп’янському напрямку, не брали активної участі у великих наступальних операціях після кульмінації російського наступу взимку та навесні 2023 році.

07:16, 6 січняУкраїна не має “плану Б” і вірить у “план А”

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявляв, що Україна не має “плану Б” і вірить у “план А”. Згодом український дипломат розтлумачив свою заяву для українських громадян.

Він пояснив, що головний план включає повне відновлення територіальної цілісності нашої держави. Кулеба також запевнив, що нашій державі не потрібен “план Б”.

Міністр закордонних справ зазначив, що “план А” полягає не лише у відновленні територіальної цілісності України, але й у виробництві зброї в достатній кількості. Це потрібно для того, щоб наша держава могла себе захищати, і в перспективі членство в НАТО, щоб запобігати агресіям.

06:09, 6 січняРосіяни вночі двічі обстріляли Покровськ

Детальніше про атаку з боку російських військових розповів начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін. За його словами, встановлюються наслідки ударів.

Він зазначив, що уночі 6 січня ворог двічі обстріляв місто. Відомо про влучання в адміністративну будівлю. За словами начальника ОВА, спалахнув гараж та автомобілі.

Водночас він зазначив, що, за попередньою інформацією, під завалами людей немає. Втім, не минулося без постраждалих внаслідок підступної російської атаки. Вадим Філашкін додав, що точні наслідки ударів встановлюють.

06:05, 6 січняНа Хмельниччині лунали вибухи

Відомо, що в регіоні працювала ППО, відбиваючи атаку “Шахедів”. Про вибухи у регіоні ЗМІ повідомляли близько 00:30. Власне, тоді було відомо, що регіоном блукають “Шахеди”. Невдовзі офіційна інформація надійшла від представників місцевої влади.

Перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін зазначив, що мешканці області могли чути звуки вибухів. За його словами, працювали сили ППО. Він додав, що даних щодо постраждалих немає. Водночас зазначив, що деталями поділиться згодом.

06:04, 6 січняРосія атакувала Харків

ЗМІ писали, що Росія атакувала Харків. Попередньо, ворог бив ракетами типу С-300 з Бєлгородської області.

05:59, 6 січняРосіяни запускали “Шахеди”

Повітряна тривога почала ширитись країною минулої доби та тривала до першої ночі. Ворог знову запускав ударні дрони-камікадзе.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *