Невизнання МОН виборів у НАУКМА: у ВР зажадали пояснень

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук звернувся до міністра освіти і науки Сергія Шкарлета з вимогою обґрунтувати рішення МОН щодо відмови визнавати результати виборів президента Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Про це спікер парламенту повідомив у своєму Facebook.

Окрім того, Стефанчук просить міністра освіти аргументувати рішення щодо призначення повторних виборів керівника НаУКМА.

«Не можу стояти осторонь майбутнього Національного університету «Києво-Могилянська академія». Я завжди був і залишаюсь прихильником університетського самоврядування, за яким тільки спільнота університету має право обирати собі очільника. І це право – священне! Адже це частина народовладдя», – наголосив голова Верховної Ради.

Він також зазначив, що щиро зацікавлений у тому, аби довгий виборчий процес президента НаУКМА завершився та один із найпотужніших вишів врешті-решт чесно і прозоро отримав свого керманича.

«Тож сьогодні в межах парламентського контролю надіслав звернення до Сергія Шкарлета з вимогою обґрунтувати рішення МОН щодо відмови визнавати результати виборів президента НаУКМА, а також аргументувати рішення щодо призначення повторних виборів. Також звернувся до Міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського та Генерального прокурора Ірини Венедіктової взяти під контроль забезпечення неупередженого та оперативного розслідування справи про викрадення скриньок для голосування», – зазначив Стефанчук.

Окрім того, він повідомив, що направив листи до міністра юстиції, міністра охорони здоров’я, в.о. голови Державної податкової служби, голови НАЗК, голови СБУ з проханням надати інформацію щодо осіб, які проходили спецперевірку перед призначенням на посаду керівника закладу за 2020-2022 роки.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *