“Нічого цим убивцям не віддамо”: що говорив Зеленський у кулуарах Мюнхена про Авдіївку і Байдена

Зеленський і Байден у Білому домі у вересні 2023 / Getty Images

Під час Мюнхенської конференції Зеленський відповів на питання журналістів про Авдіївку та розповів, коли зустрінеться з Байденом. ЗСУ потерпають саме через брак допомоги з боку США.

17 лютого президент України вже розповів, що говорив із Байденом телефоном. Вони буквально “домовилися домовлятися” – будуть підтримувати контакт і чекати на рішення Конгресу щодо виділення допомоги Україні.

Президент України про підтримку від США та майбутню зустріч із Байденом

Лідери держав поговорять в онлайн-режимі найближчим часом у межах зустрічі G7. Про це Володимир Зеленський повідомив в ефірі телемарафону.

Для нас ця підтримка дуже важлива. Говорив із Джо Байденом, він запевнив: стовідсотково буде підтримувати Україну, зробить усе, щоб був позитивний результат. У мене немає сумнівів, що США залишаться нашим стратегічним партнером,
– сказав Зеленський.

Він повідомив, що перебуває на постійному контакті зі США на різних рівнях – з Білим домом і конгресменами. Президент указав, що в Америці триває виборча кампанія, але висловив упевненість у тому, що американці розуміють важливість підтримки нашої держави.

“Ми будемо на контакті постійному з Байденом, домовились про це. Деякі деталі не буду говорити, але думаю, що в рамках зустрічі G7 найближчим часом ми зустрінемось онлайн”, – сказав Зеленський.

Зеленський висловився про Авдіївку

За його словами, Байден розуміє і визнає те, що Авдіївку залишили саме через послаблення збройної допомоги від США. Президент України назвав рішення військового командування про вихід ЗСУ з Авдіївки правильним і виваженим, адже мова про збереження життів.

На запитання, чи вдасться повернути Авдіївку, Зеленський відповів ствердно.

Ми все повернемо, ми нічого цим вбивцям не віддамо. Це факт, я в цьому впевнений. Головне, щоб ми всі були в цьому впевнені, щоденно. І перемога буде,
– підсумував він.

Важливо! У Третій штурмовій розповіли, де бригада зараз, і підбили підсумки мужньої оборони міста. Читайте про це тут.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *