Німецька партія AfD за кураторства ФСБ судилися з урядом, аби зупинити допомогу Україні

AfD співпрацювала з фсб Росії / Колаж 24 Каналу

В Німеччині депутати правої партії Альтернатива для Німеччини (AfD) судилися з урядом, аби зупинити допомогу Україні. Відповідну вказівку партія отримала від ФСБ.

В розслідуванні йдеться, що діяльність деяких депутатів від AfD у Бундестазі координували співробітники ФСБ. Вони діяли через агента – російського політтехнолога Володимира Сергієнка.

Формально Сергієнко є помічником депутата казахстанського походження Євгена Шмідта. Але працював він і з багатьма іншими парламентаріями, серед них: Ульріх Ойме, Гаральд Вайєль та власне Євген Шмідт.

Як працювали німецькі проросійські депутати

Ойме та Вайель мали завдання поширювати в Європі наративи про переслідування вірян Української православної церкви Московського патріархату з боку української влади. Так, Ойме відправив листа папі римському, в якому просив понтифіка звернути увагу на “гоніння на християн в Україні”. Чернетку російською мовою він погодив зі своїм московським куратором.

Вайєль ж озвучив ці звинувачення у ПАРЄ.

Завдяки зусиллям Сергієнка, парламентська фракція AfD торік подала позов до Федерального конституційного суду ФРН щодо зупинення постачання танків Україні. Позов, мова про 160 тисяч євро, фінансувала ФСБ.

Встановили куратура з ФСБ

Куратор Сергієнка раніше залишався невідомим. Він позначав в записниках як “Олексій”. The Insider встановив, що ним є співробітник дев’ятого управління Департаменту оперативної інформації п’ятої служби ФСБ Ілля Олександрович Вечтомов.

“Дев’яте управління опікується Україною, і Сергієнко, імовірно, опинився в зоні уваги цієї структури саме як український громадянин (російське та німецьке громадянство в нього з’явилися у 2022 році)”, – пише The Insider.

Ілля Олександрович Вечтомов / Фото The Insider

Що відомо про партію AfD

  • 16 січня стало відомо, що проросійську партію Альтернатива для Німеччини (AfD) можуть заборонити.
  • Партія дотримується праворадикальних та проросійських поглядів.
  • Зокрема, 2022 року її депутати мали намір відвідати Росію, а потім поїхати на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської області.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *