Обов’язок захищати державу записаний для всіх: депутатка підтримала мобілізацію жінок

Інна Совсун підтримала мобілізацію жінок / Колаж 24 Каналу

Наразі в Україні обов’язковою є мобілізація чоловіків. Щодо жінок – за особистим бажанням. Водночас пропозиція зобов’язати жінок до військової служби час від часу постає в українському інфопросторі. Цього разу депутатка звернула на важливий нюанс у Конституції.

Депутатка від партії “Голос” Інна Совсун в інтерв’ю Еммі Антонюк зауважила, що в Конституції написано, що всі громадяни України повинні брати участь у захисті державності. Відтак, вона пояснила, чи підтримує ідею мобілізувати жінок.

Популярна відповідь, що жінок не можна мобілізовувати, і президент сказав, що не підпише закон. Та у нас у конституції написано, що всі громадяни України повинні брати участь у захисті державності. Не написано тільки чоловіки чи тільки жінки. Для чоловіків прописана обов’язкова служба, але обов’язок захищати державу у нас записаний для всіх,
– сказала депутатка.

На думку депутатки, якщо це буде необхідно для потреб оборони держави, це виправдане рішення. І з погляду забезпечення справедливості – теж.

“Якщо це буде критично необхідно для оборони держави й у нас не буде ким замінити частину людей, які служать в армії”, – прокоментувала Совсун ідею оголошення мобілізації жінок.

Депутатка також зауважила, що в Україні вже є багато жінок, які служать.

Совсун підкреслила, що служба в армії – це не лише служба “безпосередньо на лінії зіткнення”, а є багато посад у тилу, які могли б обіймати жінки.

Мобілізація жінок: що відомо

  • Раніше ідею мобілізації жінок підтримала військовослужбовиця Ярина Чорногуз. На її переконання, потрібно мобілізувати певну кількість жінок, які мають фізичні здібності, бажання й професійні навички.
  • Ще Чорногуз запропонувала створити суто жіночі підрозділи, де військовослужбовиці не стикалися б із сексизмом і дискримінацією, яким їх часто піддають в армії чоловіки.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *