Об’єднувати МОН з іншими міністерствами не варто, – Бабак

Об’єднувати Міністерство освіти і науки з якимось іншим міністерством не варто.

Про це в інтервʼю Інтерфакс-Україна сказав голова Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, відповідаючи на запитання щодо можливого злиття МОН з іншими відомствами у рамках реформи структури Кабінету Міністрів.

За його словами, є різні варіанти об’єднання або приєднання до інших міністерств, а також варіант залишити МОН окремим відомством.

«На чому саме зупиниться Кабінет Міністрів мені не відомо. Але я вважаю, що об’єднання Міносвіти з якимось іншим міністерством не варто. Можливо, теоретично, ще з Міністерством молоді і спорту можна об’єднати. Бо крім спорту вищих досягнень, весь інший спорт дотичний до системи освіти», – сказав Бабак.

Він нагадав, що в 2010-х роках уже було Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, яке згодом знову було роз’єднане.

«Той, хто пропонує об’єднання з іншими міністерствами, не зовсім розуміє масштаб Міносвіти. Там більше 30 тисяч різних суб’єктів: школи, садки, профтехи, виші – масштаб неймовірний. Я не уявляю, як його можна об’єднати, наприклад, з Мінкультури, в якого там теж десятки тисяч об’єктів. Крім того, це тотально різні речі. Я не знаю жодної людини, яка б могла б очолити такі гібридні міністерства. Я вважаю, що воно повинно залишитися окремо», – наголосив голова Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *