Очікуємо ударів з різних сторін, – Повітряні сили про розміщення “Цирконів” у Криму

Коротка версія новини

  • Начальник служби звʼязків з громадськістю Командування Повітряних сил Ілля Євлаш розповів, що найімовірніше росіяни обрали базу Криму для розміщення гіперзвукових ракет “Циркон”, оскільки звідти зручно обстрілювати Одесу та інші південні райони України.
  • Наразі росіяни мають свій так званий Кримський міст, яким вони можуть постачати туди багато техніки та матеріалів для її обслуговування.
  • Гіперзвукові ракети “Циркон” можуть швидко долетіти до українських міст за кілька хвилин, маючи швидкість 5 махів, еквівалентну 1.2 тисячам кілометрів за годину.
  • Зброю “Циркон” можна збити, оскільки вона не завжди летить точно туди, куди потрібно, і містить менше вибухівки. Система Patriot зуміла перехопити цю зброю.

Окупанти розмістили “Циркони” у Криму / Колаж 24 Каналу

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш розповів, що росіяни накопичили у Криму гіперзвукові ракети “Циркон”. За його словами, окупанти обрали тимчасово окупований півострів, оскільки звідти зрусно обстрілювати Одесу та інші південні регіони України.

Як повідомлялося раніше, якщо вже відбулося застосування такої зброї, то з українського боку точно триває аналіз і підрахунок всіх можливих алгоритмів для ударів. Ймовірно, пускові установки для цих ракет зосереджені на Кримському півострові.

Очікуємо удари ворога з різних сторін

Начальник служби звʼязків з громадськістю Командування Повітряних сил Ілля Євлаш розповів, що найімовірніше росіяни обрали базу Криму для розміщення гіперзвукових ракет “Циркон”, оскільки звідти зручно обстрілювати Одесу та інші південні райони України.

Він також зауважив, що “поки що” російські загарбники мають свій так званий Кримський міст, яким вони можуть постачати туди багато техніки та матеріалів для її обслуговування. Тобто такі логістичні можливості ворога є одним із головних факторів розміщення озброєння на території тимчасово окупованого півострова.

Ми очікуємо ударів з різних сторін. Також вони використовують свої літаки, щоб атакувати нас із Воронезької, Курської області. От, наприклад, як цієї ночі вони атакували нас з Бєлгородської області, із Рязанської області,
– зауважив речник Повітряних сил.

Євлаш додав, що російські загарбники намагаються завдавати ударів по Україні не лише з території Криму. За його словами, є також інші регіони, звідки очікуємо ударів зі сторони Росії.

Росіяни вже двічі запускали ракети “Циркон”: основне

  • Вранці 25 березня окупанти запустили балістичні ракети в напрямку Києва. За припущеннями, ці ракети могли бути новітньою розробкою російських військових, а саме гіперзвукові ракети “Циркон”. Усі ракети були успішно знищені.
  • Балістичні ракети були випущені із території Криму. Внаслідок атаки десятеро людей отримали травми різної тяжкості. Серед них – дівчина-підліток та двоє вагітних жінок.
  • Швидкість цієї ракети надзвичайно велика, що дозволяє їй долетіти до найбільших українських міст за кілька хвилин. “Циркон” належить до гіперзвукової зброї. Швидкість таких засобів становить 5 махів. Один мах еквівалентний 1.2 тисячам кілометрів за годину.
  • Відомо, що “Циркон” можна збити, він летить не зовсім туди, куди треба, а також містить менше вибухівки, ніж повідомлялося. Цю зброю вдалося перехопити, зокрема завдяки системі Patriot.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *