Один з поранених у Запоріжжі у важкому стані: що відомо про постраждалих внаслідок обстрілу

Внаслідок атаки по Запоріжжю зросла кількість постраждалих / Колаж 24 Каналу

Російські загарбники 8 січня здійснили масований ракетний обстріл по території України. Зрештою стало відомо, що внаслідок атаки є постраждалі у Запоріжжі.

Наразі відомо про 5 постраждалих. Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

Кількість поранених у Запоріжжі зросла до 5

О 07:00 Запоріжжя прокинулося від ракетного удару російських загарбників. Внаслідок комбінованої атаки крилатих та балістичних ракет з різних напрямків у обласному центрі пролунало загалом 5 вибухів.

У Запорізькій ОВА повідомляли про влучання ракет у житлові райони. Зокрема, на відкриті території та поруч із будинками.

О 08:00 повідомили про перших двох постраждалих – чоловіка та жінку. Згодом о 08:34 у Запорізькій ОВА повідомили про відбій повітряної тривоги. На місці працювали усі оперативні служби для ліквідації наслідків.

О 10:14 Юрій Малашко в ефірі телемарафону розповів, що кількість постраждалих збільшилася до п’яти. Одна людина перебуває у важкому стані.

У нас уже 5 осіб, які постраждали – чотири чоловіки та одна жінка,
– зазначив очільник Запорізької ОВА.

Важкопораненому провели ампутацію

Один з поранених чоловіків у Запоріжжі перебуває у важкому стані. Юрій Малашко повідомив, що йому довелося провести ампутацію.

Прокуратура почала розслідування

Запорізька обласна прокуратура повідомила, що розпочате розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

У прокуратурі зазначили, що ракети влучили у відкриті ділянки поруч із житловими будинками. Вибуховою хвилею та уламками вибиті вікна та пошкоджено балкони у багатоповерхівках. Також знищено та понівечено автівки, які були припарковані поряд із місцем влучення. Внаслідок терористичних дій ворога поранень зазнали цивільні мешканці.

Крім цього, зазнали руйнувань промислові об’єкти обласного центру.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Голова Запорізької ОВА Юрій Малашко під час брифінгу повідомив, що за попередніми даними Росія використала для обстрілу Запоріжжя ракети типу “Іскандер” та “С-400”.

Атака Росії по території України: що відомо

  • Зранку 8 січня під ударом російського ракетного обстрілу опинився Новомосковськ в Дніпропетровській області. Там пролунала серія потужних вибухів. Відомо, що ворог атакував область балістичними ракетами, а також “Кинджалом”. Вибуховою хвилею перевернуло маршрутку, що проїжджала повз. Глава Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак додав, що унаслідок атаки пошкоджено три адмінбудівлі, дві заправки, п’ятиповерхівка та авто. Відомо, що є постраждалі.
  • Водночас внаслідок ворожої атаки у Хмельницькому пролунало щонайменше 6 вибухів. Заступник начальника Хмельницької ОВА повідомляв, що в області працювала протиповітряна оборона. На жаль, є 2 загиблих.
  • Окупанти також завдали 4 удари по Харкову. Вибухи у місті пролунали близько о 7 ранку. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що одна з ракет влучила у приватний будинок у місті Зміїв. Також на місці атаки зафіксували загоряння. Відомо про двох постраждалих та одну загиблу.
  • Крім того, відомо про влучання у Кривому Розі. Внаслідок атаки пошкоджені торгівельний центр та понад два десятки приватних будинків. Відомо, що 58-річний чоловік отримав осколкові поранення. Він у задовільному стані.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *