Окупанти атакували “Шахеди”: хронологія 681 дня війни

Хронологія 681 дня війни / Колаж 24 Каналу (фото ілюстративні)

Повномасштабна війна в Україні триває вже 23 місяць. Окупанти продовжують терор мирного населення та не полишають спроб захопити наші території.

Про наслідки ворожих атак, нові воєнні злочини росіян, боротьбу українців на фронті, в тилу та на міжнародній арені, головні новини 5 січня пише 24 Канал.

09:39, 5 січняБажання сина військовополоненого здійснилось

7-річний Роман рік тому загадав бажання – телефон, на який подзвонить тато. 3 січня під час обміну військовополоненими його бажання здійснилось.

09:34, 5 січняЯк останні вибухи й прильоти по Криму вплинуть на боєздатність росіян

У тимчасово окупованому Криму 4 січня було дуже гучно. У СтратКомі повідомили про ураження командного пункту з’єднання окупаційних військ поблизу Севастополя.

Такі атаки показують, що росіяни вже не можуть захистити себе від вибухів і прильотів у Криму. Окупанти знову масово почнуть передислокацію, адже мають дуже суттєві втрати в системі захисту, зауважила Наталія Гуменюк.

09:01, 5 січняВибухи на Хмельниччині: росіяни атакують “Шахедами”

Під час тривоги у Хмельницькій області пролунали потужні вибухи. Перед цим Повітряні сили повідомляли про групу ударних БпЛА рухаються на Старокостянтинів із півдня та заходу.

08:40, 5 січняСША скликали нове засідання Радбезу ООН

Сполучені Штати Америки скликали засідання Ради Безпеки ООН. На ньому планують обговорити питання постачання балістичних ракет КНДР Росії.

08:36, 5 січняСкільки “Калібрів” можуть запустити росіяни з моря

Російська армія почала виводити у Чорне море свої носії ракет типу “Калібр”. Це створює чергову загрозу удару з боку окупантів. Наразі рівень небезпеки обстрілу України з моря “Калібрами” надзвичайно високий.

Два фрегати, спорядження яких може сягати 16 “Калібрів”, зараз перебувають на бойовому чергуванні,
– повідомила Наталія Гуменюк.

08:30, 5 січняНад Черкащиною збили 5 “Шахедів”

Над Черкаською областю збили 5 дронів-камікадзе. Внаслідок падіння уламків є пошкодження ЛЕП. Без світла 3 населені пункти, ще 2 – частково. На щастя, постраждалих внаслідок атаки врага немає.

08:25, 5 січняПентагон може виділити Україні ще 4,2 мільярда

Речник Патрік Райдер заявив, що Пентагон має формальні повноваження для надання Україні військової допомоги ще на 4,2 мільярда доларів. Однак, не може передати кошти країні, яка воює, без рішення Конгресу.

07:48, 5 січняЩе майже 800 ліквідованих окупантів

Сили оборони ліквідували ще 790 окупантів, ППО та десятки одиниць іншої техніки ворога.

Втрати ворога на ранок 5 січня / Інфографіка Генштабу ЗСУ

07:30, 5 січняНа Дніпропетровщині збили 6 дронів-камікадзе

Голова Дніпропетровської ОВА зазначив, що у межах області збили 6 “Шахедів” – усі над Криворізьким районом. Лисак додав, що уламки впали на територію підприємства, що не працює. На щастя, ніхто не постраждав.

07:17, 5 січняАгресор атакував Південь: були дві хвилі “Шахедів”

Наталія Гуменюк розповіла, що ворог запустив дрони-камікадзе двома хвилями. Українські захисники знищили щонайменше 10 “Шахедів”. Зокрема, по 4 на Херсонщині та Дніпропетровщині, по 1 – на Кіровоградщині та Миколаївщині.

Ворог атакував сільськогосподарські об’єкти – ангари з зерном, а також іншу інфраструктуру в селах, зокрема, будинки культури. За попередньою інформацією, внаслідок нічної атаки є поранені.

07:17, 5 січняISW пояснив, чому Росія прагне отримати більше балістичних ракет з-за кордону

У Кремлі докладають максимум зусиль, аби отримати більше балістичних ракет з-за кордону. Як виявилося, справа не у нестачі озброєння, а у тому, що Росія вважає їх ефективнішими, зауважили в Інституті вивчення війни.

07:05, 5 січняЗа тиждень на Донецькому напрямку уразили 3 російські ЗРК “Бук”

В ССО повідомили, що лише за один тиждень на Донецькому напрямку українські захисники уразили 3 російські зенітні ракетні комплекси “Бук”. Також окупанти втратили 2 станції виявлення та цілевказання 9С36.

Один ЗРК знищено вщент, ще два виведені з ладу та не підлягають відновленню.

06:20, 5 січняТривога на Київщині

Через загрозу “Шахедів” повітряну тривогу оголосили вже й у Київській області.

“Рух групи ударних БпЛА з Черкаської області з вектором руху на захід через Київську область на межі з Вінницькою”, – попередили у Повітряних силах.

06:00, 5 січняВ частині областей тривога: ворог атакує “Шахедами”

Рано-вранці окупанти атакували Україну дронами-камікадзе типу “Shahed-136/131”. Ворог запустив безпілотники хвилями у кілька груп.

У Повітряних силах повідомили:

  • група тримає напрямок з півдня через Смілу у напрямку Черкас;
  • ще декілька груп на Одещині рухаються у західному напрямку та наближаються до Вінницької області.

02:52, 5 січняУкраїнські хакери знову успішно зламали провайдера адміністрації Путіна

Вдруге за короткий проміжок часу нашим хакерам вдалося зламати провайдера адміністрації Владіміра Путіна “АКАДО”. В IT army of Ukraine розповіли, що “поклали” провайдера з перервою у менш як тиждень.

02:23, 5 січняСША підтримуватимуть Україну, але не обов’язково на рівні 2022 та 2023 років

Речник Держдепу Метью Міллер зазначив, що Вашингтон підтримуватиме військове фінансування нашої держави, але не на рівні 2022 та 2023 років.

За його словами, мета США – допомогти Україні стати на ноги, а також побудувати військово-промислову базу. Щоб наша держава сама могла фінансувати, виробляти та закуповувати озброєння.

Міллер наголосив, важливо, щоб Конгрес ухвалив закон про додаткове фінансування.

01:40, 5 січняГоджес назвав умову, яка дозволить відтіснити ворога взимку

Колишній командувач Сухопутних сил США в Європі, який нині обіймає посаду старшого радника НАТО з питань логістики, наголосив, що Україні потрібні значні засоби для відтіснення ворога.

Зазначив, що необхідно мати можливість протидіяти російським БпЛА. Також мати здатність діяти в умовах жорсткої конкуренції у сфері РЕБ з урахуванням того, що росіяни “були завжди хороші в радіоелектронній війні, кращі за США”.

Щоб нейтралізувати єдину перевагу росіян, яка полягає в їхній масовій чисельності, Україні потрібна високоточна зброя великої дальності, яка може знищити штаби, артилерію, логістику. Я думаю, що саме ці речі будуть важливими для того, щоб Україна могла почати розглядати можливість широкомасштабних маневрів,
– наголосив Годжес.

00:54, 5 січняКНДР має кращу копію “Іскандера”, якою вже могли бити по Україні

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Росія била по Україні балістичними ракетами, отриманими від КНДР. Він не сказав точну назву самої ракети, але оприлюднив слайд, який зацікавив Defence Express.

Як зазначили у виданні, раніше припускали, що КНДР надала Росії балістичні ракети малої дальності. А ОТРК KN-23 цілком можна вважати копією російського “Іскандера”, зробленої у Північній Кореї.

00:11, 5 січняЧи достатньо у ППО Києва боєприпасів для відбиття атак

Речник Командування Повітряних сил зазначив, що ЗМІ рознесли слова командувача ООС Сергія Наєва про те, що ракет до ПЗРК вистачить лише на кілька масованих атак з боку Росії.

Ігнат пояснив, що вочевидь мовилося про російські атаки 29 грудня та 2 січня, а також про ракети до ЗРК середнього та великого радіуса дії Patriot.Сказав, що так було завжди. Адже партнери надають ракети за нагальною потребою.

00:07, 5 січняСБУ викрила українську компанію, що працювала з агресором

СБУ викрила одне з підприємств на Київщині, яке здійснювало гуртові постачання засобів тактичної медицини до Росії.

Продукція надходила до індивідуальних аптечок окупантів. Окрім того, ворог направляв медзасоби до російських військових шпиталів на тимчасово окупованих територіях України.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *