Окупанти атакували три теплоелектростанції ДТЕК: серйозно пошкоджене обладнання

Коротка версія новини

  • Під час ворожого удару було поранено енергетика, якому надано допомогу.
  • Окупанти вдарили по об’єктах у Дніпропетровській, Полтавській, Черкаській областях.
  • Найважча ситуація залишається на Дніпропетровщині та Харківщині: там введено аварійні відключення світла.
  • Ворог обстріляв ТЕС ДТЕК понад 160 разів з початку вторгнення.

Окупанти знову вдарили по енергетичній інфраструктурі України / Колаж 24 Каналу (фото: ДТЕК, Генштаб ЗСУ)

00:00

Під час масованого удару по Україні 29 березня окупанти атакували три теплоелектростанції ДТЕК. Вналслідок обстрілу було серйозно пошкоджено обладнання й енергетики почали ліквідацію наслідків.

За попередньою інформацією, під час ворожого удару було поранено енергетика. Працівнику оперативно було надано необхідну допомогу.

Міністр енергетики України Герман Галущенко також заявив, що окупанти вдарили по об’єктах у Дніпропетровській, Полтавській, Черкаській областях. Наразі найважчою ситуація залишається на Дніпропетровщині та Харківщині: там діють аварійні та погодинні відключення світла.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення ворог обстріляв ТЕС ДТЕК понад 160 разів.

Масований удар по Україні 29 березня: що відомо

  • В ніч на 29 березня моніторингові телеграм-канали повідомили про зліт стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, які є носіями крилатих ракет Х-101/Х-555. О 03:52 Повітряні сили повідомили, що окупанти запустили ракети.
  • Також відомо, що ворог бив балістичними ракетами, які запускав з тимчасово окупованого Криму. Окрім того, під час масованої атаки окупанти запустили й аеробалістичні ракети типу “Кинджал”. Їх ворог спрямував у напрямку Львівської області.
  • Вибухи під час атаки лунали й в Івано-Франківській та Чернівецькій областях. Зокрема, у Чернівецькій області збили російські ракети – зафіксовано падіння уламків. На місця вже виїхали усі відповідні служби.
  • В Укренерго повідомили, що під час масованої атаки 29 березня під прицілом ворога знову опинилися енергетичні об’єкти. Так, внаслідок ударів пошкоджень зазнали теплові та гідроелектростанції в західних і центральних регіонах.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *