Окупанти вночі вкотре атакували Україну “Шахедами”: скільки вдалося збити

Коротка версія новини

  • 9 ударних безпілотників було знищено силами протиповітряної оборони України, атака стосувалася Дніпропетровської області.
  • Микола Олещук повідомив, що ворог атакував керованою авіаційною ракетою та безпілотниками.
  • Повітряну тривогу уночі оголошували у декількох областях східної України через загрозу ударів безпілотників.

Росія атакувала Україну “Шахедами” / Колаж 24 Каналу

00:00

В ніч на 2 квітня російські війська вже вкотре атакували Україну дронами-камікадзе типу “Шахед”. Загалом ворог застосував 10 дронів цього типу.

Силами та засобами протиповітряної оборони України 9 ударних БпЛА було знищено. Під ударом опинилася Дніпропетровська область, о 02:06 сповіщали про те, що у Дніпрі лунали вибухи.

Як відпрацювали сили ППО

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук розповів, що підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони України знищено дев’ять “Шахедів” у межах Дніпропетровської області.

Також він зазначив, що вночі ворог атакував керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору тимчасово окупованої території Запорізької області, а також десятьма ударними безпілотниками із мису Чауда, що в Криму.

Уночі повітряну тривогу через загрозу застосування ворогом ударних БпЛА оголошували у Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, та Херсонській областях.

Скільки шахедів збили уночі / Інфографіка Миколи Олещука

Де збивали “Шахеди”

Керівник Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак розповів, що “Шахеди” збивали в Дніпрі та Дніпровському, Нікопольському, Павлоградському, Синельниківському, Кам’янському районах.

Сили оборони також зазначили, що основною ціллю цієї атаки стала енергетична інфраструктура Дніпропетровщини та Кіровоградщини. Внаслідок чого на Кіровоградщині під час атаки було ушкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури.

Окупанти атакують енергооб’єкти України

  • Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів, що темпи виробництва ракет у Росії не зазнають жодних змін. Він наголосив на тому, що російські загарбники продовжують регулярно поповнювати свій арсенал, тому у них є чим атакувати Україну.
  • Наразі найскладніша ситуація в Одеській області. У ніч на 31 березня росіяни атакували там кілька підстанцій НЕК “Укренерго”.
  • Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко зазначає, що ударами по енергетиці окупанти хочуть відповісти Україні на те, що вона запускає дрони по російських НПЗ.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *