Олена Зеленська хоче провести реформу харчування в школах

Олена Зеленська хоче провести реформу харчування в школах
Олена Зеленська хоче провести реформу харчування в школах

Олена Зеленська у статусі першої леді має намір зосередити свою діяльність, передусім, на реформуванні шкільного харчування. І для цього вона планує використати іноземний досвід. На такий крок вплинули розповіді дітей про таргана, який може пробігти біля тарілки, чи про просрочену страву, яку їм подають у їдальнях.

Як зауважила дружина українського президента у коментарі ТСН, передусім вона мріє про державне фінансування.

До теми! Учнів школи в Одесі тиждень годували супом з хробаками: фото

“Ми хочемо зробити класифікацію шкіл, яким держава буде допомагати по-різному. Є школи, в яких зовсім нічого немає. Тобто там буде більше фінансування”, – пояснила перша леді.

За її словами, українські школярі також підтримують раціон харчування зі зменшеною кількістю вуглеводів.

“У деяких країнах дітям дають склянку молока та вони примусово його випивають. А якщо у нас буде програма “Яблуко для дитини”. У нас яблука просто гниють на Західній Україні. Їх нема куди продавати. Їх дуже багато”, – додає вона.

Дружина президента України підкреслює, діти все розуміють і хочуть змін. А дорослі, на жаль, не розуміють, чому котлети з кашею – для вжитку щодня погано. Оскільки, наступного дня, до раціону ще бажано додати салатик.

Крім цієї реформи, яку разом із командою готували пів року, Олена Зеленська має чимало й інших планів: це і здоров’я дітей, і культурна дипломатія.

Я хочу щось робити заради гендерної рівності. Проти ейджизму, мене дуже цікавить безбар’єрність та доступ всіх людей до усіх послуг. Це дійсно чималий обсяг роботи, але зовсім різні напрямки, в кожному з яких є і швидкі проєкти, і довгострокові,
– підсумувала українська перша леді.

Зверніть увагу! Булінгу – ні: Олена Зеленська зустрілась з представником ЮНІСЕФ в Україні

Раніше Олена Зеленська розповідала, що не дає їжу з собою ані своєму чоловікові, ані 15-річній доньці. За її словами, ті мають повноцінний обід, і саме це вона схвалює.

Источник: www.24tv.ua

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *