Особисто контролює Путін, – генерал армії розповів про складні бої за Авдіївку

00:00

Авдіївський напрямок залишається одним із найзапекліших на фронті. Перед росіянами стоїть завдання за будь-яку ціну захопити місто, тож вони намагаються його виконати.

Авдіївка – це радше політичне завдання з Кремля, яке зможе допомогти рейтингам Владіміра Путіна. Про це 24 Каналу розповів генерал армії, колишній голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, пояснивши, що диктатор особисто стежить за розвитком подій там.

Важка ситуація в Авдіївці

Російські окупанти мають певні просування на Авдіївському напрямку. Зокрема, їм залишилось кількасот метрів до траси, якою відбувається постачання української армії в Авдіївку.

Там йдуть надзвичайно складні бої, які особисто контролює Путін. Він вже неодноразово в інтерв’ю вказував на Авдіївку, називаючи конкретні вулиці. Виявляється, що президент Росії на рівні взводного командира, як і де хто просунувся,
– зауважив Микола Маломуж.

Владімір Путін давно поставив ставку на захоплення Авдіївки, щоб прозвітувати перед виборами, що він отримав хоч якусь перемогу. Крім того, диктатор також хотів би захопити Куп’янськ.

“Це два завдання, які Путін особисто жорстко не кожен день, а кожну годину контролює й отримує звіти. Тому там надзвичайно складна ситуація, нам важко там триматися. Ця дорога перебуває під обстрілами з нашого та російського боку, тому постачання здійснювати складно, але вона ще функціонує”, – наголосив генерал армії.

Чому важливо утримувати Авдіївку

Росіяни справді зайшли на декілька вулиць, але українські військові зманеврували та зайняли вигідніші позиції в потужніших укріпрайонах.

Чи доцільно це (утримувати Авдіївку – 24 Канал)? Так, доцільно до того часу, поки маємо можливість тримати позиції, робити під вогнем хоч складне, але ефективне постачання нашим бійцям, щоб їм було чим воювати. Найбільше знищень ворога є в Авдіївці,
– додав Маломуж.

Саме це і є головним завдання наших військових в Авдіївці – знищувати якомога більше резервів ворога і з цим завданням вони дуже добре дають собі раду. Зрештою, саме на цьому напрямку росіяни зосередили величезну кількість сил та засобів, які є цілями для ЗСУ. За кілька місяців таких втрат можна просто підірвати армію Росії.

Детальніше про ситуацію в Авдіївці

  • Окупанти не припиняють своїх спроб оточити Авдіївку. За даними ОСУВ “Таврія”, ЗСУ роблять титанічну роботу, зупиняючи навалу ворога. За добу 4 лютого українські військові відбили 44 атаки росіян з півдня та півночі.
  • ЗСУ справді ювелірно виконують поставлене завдання знищувати ворога. Бійці 47 ОМБр розповіли, що від Красногорівки до Степового (північ Авдіївки) є величезна ділянка, яка просто всіяна тілами росіян. Однак для того, щоб і надалі ефективно ліквідовувати ворога нашим військовим необхідні снаряди та зброя, яких зараз бракує.
  • Нагадаємо, що наприкінці січня в Інституті вивчення війни повідомляли про те, що росіяни намагатимуться прорватися через Авдіївку після невдалих спроб оточити місто. Аналітики не певні, чи призведе активізація ворога до його стрімкого просування на лінії фронту. Додамо, що концентрація ворожих військ біля Авдіївки – близько 40 тисяч.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *