Освіта онлайн – майбутнє, яке вже розпочалось

PR

Онлайн-школа «Альтернатива» – це дистанційна школа з отриманням повної загальної середньої освіти з 1 до 11 (12) класу та видачею документів державного зразка. Вже понад 6 років школа успішно надає освітні послуги й випускає талановитих та освічених школярів.

До кожного уроку передбачений цікавий відеоурок, змістовний конспект та два види тестів: тренувальний, щоб перевірити закріплений матеріал, і контрольний – для отримання оцінки. Крім цього, деякі уроки передбачають ще і творчі завдання, які дають можливість попрацювати над креативністю і фантазією.

Через складну енергетичну ситуацію в країні «Альтернатива» продовжила термін виконання домашніх робіт, який наразі складає 2 тижні. Таким чином, ритм навчання формує не шкільний дзвоник і перерви між уроками, а сам учень.

Комунікація зі вчителем відбувається у чаті, де школяр завжди може отримати відповіді на всі свої запитання, які стосуються навчання. Окрім чатів, у школі передбачені онлайн-трансляції, де відбувається аналіз поширених помилок у домашніх та контрольних роботах, пояснення незрозумілих для учнів тем та надання відповідей на питання під час консультації.

Важливою перевагою онлайн-школи є постійне покращення якості медіаконтенту та впровадження нового. Наприклад, крім класичних студійних уроків, онлайн-школа створює ще альтернативні, які знімаються у різноманітних локаціях на цікаві як для дітей, так і для дорослих теми.

Важливо зазначити, що в учнів завжди є можливість пригадати старий матеріал за допомогою архіву уроків за минулі роки.

Школа постійно працює, щоб навчання було не лише корисним, а й цікавим. Так, «Альтернатива» розробляє додаткові авторські курси, готує до ЗНО, впроваджує систему досягнень на сайті за активність і сумлінне навчання, проводить цікаві конкурси у своїх соцмережах.

Для контролю успішності у батьків є завжди можливість переглянути електронний журнал учня, що робить оцінювання прозорим та об'єктивним. Так само, як і в державній школі, на основі поточних виставляються семестрові та річні оцінки, які згодом переносять у табель. А після закінчення випускного класу відбувається видача свідоцтва про освіту, з яким учень вже може вступати до наступного навчального закладу.

Наразі в Україні існує чимало онлайн-шкіл, попит і популярність яких постійно зростає. Які ж переваги ми бачимо у навчанні в онлайн-школі?

Переваги:

  • можливість займатися у будь-якому зручному місці, де є інтернет;
  • зниження психічного та фізичного навантаження;
  • робота над самодисципліною та самоосвітою;
  • об'єктивність оцінювання;
  • ефективні наочні відеоматеріали (не в усіх онлайн-школах);
  • можливість вчитися у зручний час;
  • відсутність булінгу;
  • можливість екстернату;
  • контроль успішності для батьків.

До недоліків же часто зараховують платне навчання і відсутність соціалізації. Але перше не завжди є проблемою, адже деякі онлайн-школи передбачають знижки для пільговиків. Так, наприклад, онлайн-школа «Альтернатива» надає 99% знижки для дітей військовослужбовців.

Отже, навчання в онлайн-школі – це чудова можливість отримати освіту для всіх, хто цінує свій час, комфорт і сучасні технології в освіті.

Проте пам'ятайте, що при виборі школи слід враховувати і бажання дитини, адже найголовніше – це її комфорт і ментальне здоров'я.

ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *