Освітянам була недоступна програма «єПідтримка»

Працівники сфери освіти не віднесені до категорії громадян, на яких було спрямовано дію урядової програми «єПідтримка», що реалізовувалася навесні 2022 року.

Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки.

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що програма «єПідтримка» на початку повномасштабного вторгнення була швидким рішенням уряду, щоб надати допомогу громадянам у зв’язку із втратою частини заробітної плати, робота яких була тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.  

«Працівники сфери освіти не підпадали під цю категорію, адже вони не втрачали роботу і продовжували отримувати заробітну плату з бюджету. Попри це деякі з них подали заявку на виплату 6500 грн через програму «єПідтримка», – зазначають у МОН.

Наразі Кабінетом Міністрів ініційовано повернення отриманих коштів працівниками бюджетних установ, зокрема і зі сфери управління Міністерства освіти і науки.

Тому МОН надіслало інформаційні листи керівникам закладів, установ, підприємств, що належать до сфери його управління, про необхідність повернення коштів співробітниками.

Станом на 29 червня 2023 року кошти не повернули 3 247 працівників бюджетних установ сфери науки і освіти.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *