Переможці міжнародних учнівських олімпіад отримають премії

Міністерство освіти ініціюватиме зміни до нормативних документів, які дозволять відзначити переможців цьогорічних міжнародних учнівських олімпіад, які представляли Україну, грошовими винагородами.

Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

За його словами, цьогоріч через пандемію коронавірусу Україна офіційно не формувала команди на міжнародні учнівські олімпіади у зв'язку з тим, що не відбувалися всеукраїнські етапи олімпіад.

Водночас за ініціативою деяких викладачів були сформовані команди учнів, які брали участь у міжнародних олімпіадах і здобули призові місця.

У Міністерстві освіти повідомили, що талановиті українські школярі показали високі результати на міжнародних олімпіадах із фізики, інформатики та математики, через що у відомстві планують змінити підходи до формування команд для міжнародних олімпіад.

«Зараз є очевидним, що підходи до відбору й формування команд серед українських школярів для участі в міжнародних олімпіадах потребують комплексних змін. А тому мною надано доручення фахівцям МОН щодо опрацювання цього питання», – зазначив міністр освіти.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *