Перспектив повернення до дистанційної освіти поки немає, – Шкарлет

Станом на сьогодні перспектив повернення до дистанційної освіти у вересні 2021 року немає.

Про це заявив міністр освіти Сергій Шкарлет, в інтерв'ю порталу Слово і діло.

Водночас він не виключив можливості повернення до дистанційної форми освіти восени через похолодання та розповсюдження нового штаму коронавірусної хвороби.

«У міжсезоння завжди зростає кількість захворювань. Не тільки на ковід, а й на звичайні гострі респіраторні хвороби. Це – перша особливість. І друга особливість, яка може вплинути на повернення до дистанційної освіти, – це розповсюдження штаму Дельта, всіх інших нових штамів коронавірусу, які взагалі виникають у світі. Тому імовірність завжди є, у будь-якому випадку. Все залежить від нас, від нас з вами», – зауважив міністр.

Він також нагадав про ініційовану Міністерством охорони здоров’я норму, через яку  за наявності 80% вакцинованого педагогічного колективу, школи будуть здійснювати звичне навчання у жовтій, помаранчевій та навіть червоній зонах.

За його словами, в Україні вже є регіони, в яких вакциновано 90% педагогічних працівників.

«Я днями, наприклад, був у Житомирі, то Житомирська міська рада і колеги, які відповідають за освіту, дуже позитивно сприйняли те, що є норма про 80%, яка дозволяє навіть у червоній зоні виходити на очний процес навчання. Це стимулює батьків, і вже батьки можуть стимулювати педколективи, для того, щоб вакцинуватися і виводити дітей на повноформатне навчання. В освіті контактів дуже багато. Діти менше хворіють, але вони є потенційними переносниками цього вірусу», – сказав Сергій Шкарлет.

коронавірус

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *