П’ятикласники в 11 регіонах не отримали підручників з мови

Школи в одинадцяти областях України не отримали жодного підручника з української мови для 5 класу.

Про це повідомили в Міністерстві освіти, коментуючи ситуацію з доставкою підручників у регіони станом на 22 вересня.

За інформацією посадовців, завдяки фінансуванню Європейського Союзу надруковано 100% підручників з української мови для 5 класів.

«Міністерство організувало доставлення книг на обласні бази, з яких обласні адміністрації мають доставити підручники до шкіл», – зазначається в повідомленні.

Натомість процес доставлення книг з обласних складів у школи є ускладненим.

«Відсоток розвезення по закладах у кожному регіоні різний, адже процес доставлення підручників, надрукованих за донорські кошти, складніший. Потрібна додаткова процедура передання книг у сферу управління обласних військових адміністрацій і подальшого передавання на заклади освіти», – наголошують у Міносвіти.

Так, досі не отримали жодної книги школи Волинської, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Київської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Херсонської, Хмельницької та Чернівецької областей. 

У цих регіонах триває оформлення документів для передання підручників на баланс департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Своєю чергою, 100% підручників з української мови для 5 класу отримали школи лише 6 регіонів: Харківської, Тернопільської, Сумської, Запорізької, Житомирської областей та м. Київ.

підручники

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *