Підстав для нагнітання ситуації немає, – СБУ

У Службі безпеки України наголошують, що підстав для нагнітання ситуації та поширення фейків наразі немає.

Про це йдеться у офіційній заяві СБУ щодо запровадження в Україні надзвичайного стану.

У Службі наголошують, що ситуація, в якій знаходиться наша держава, вимагає від нас єдності, спокою та рішучості. І готовності у будь-який момент часу задіяти всі можливості для захисту країни.

«Заради безпеки держави та нашої перемоги у гібридній війні ми маємо, перш за все, працювати на випередження, заздалегідь реагувати на виклики та продумувати кожен свій крок наперед, зважаючи на потенційний розвиток різноманітних сценаріїв», – зазначають у СБУ.

Окрім того повідомляється, що рішення влади тимчасово запровадити надзвичайний стан по всій території України є необхідним та виваженим.

Також у СБУ підкреслюють, що ескалація на сході супроводжується спробами розхитати суспільство через панічні настрої, кібератаки, інформаційно-психологічні операції, активізацію російських агентів впливу та диверсійних груп тощо.

Усі ці дестабілізаційні фактори заходяться під особливою увагою СБУ. І введення надзвичайного стану надає додаткові інструменти для їх нейтралізації, покращення захисту об’єктів критичної інфраструктури та громадського порядку, недопущення диверсій, протидії іншим проявам гібридної війни.

«Водночас звертаємо вашу увагу – введення надзвичайного стану не означає, що життя громадян ускладниться, а всі передбачені законом механізми одразу будуть застосовані. Адже кожен регіон України має свою безпекову специфіку», – йдеться у заяві СБУ.

Так само, зазначають у Службі, немає підстав для нагнітання ситуації та поширення фейків – мова йде про введення саме надзвичайного, а не воєнного стану. Як тільки у цьому не буде необхідності, його буде відмінено.

«Наразі немає підстав для тривоги. Іде максимально злагоджена робота для найбільш ефективного захисту нашої країни та вашої безпеки. Разом переможемо! Слава Україні!», – наголосили у Службі безпеки України.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *