Після “Крокусу” Путін пригрозив терактами та осоромився разом із пропагандистами Кремля

Путін прокоментував теракт у “Крокусі” / Getty Images, колаж 24 Каналу

Владімір Путін прокоментував теракт у “Крокусі”, який нещодавно стався під Москвою. У його заяві є важливий нюанс, який ставить російських пропагандистів у незручне становище.

Владімір Путін знову відреагував на теракт у “Крокусі”, який стався ввечері 22 березня. Цього разу президент Росії зробив низку досить загальних заяв та перекреслив всю роботу пропаганди Кремля.

Що наговорив Путін

Російські пропагандисти неодноразово намагалися звинуватити Україну в цьому теракті попри те, що ІДІЛ офіційно взяла на себе відповідальність за нього. Однак у своєму нещодавньому виступі Путін раптово не став демонізувати нашу державу. Ба більше, він узагалі не згадував Україну та обмежився заявами без конкретики.

Нам важливо встановити не лише безпосередніх виконавців, а й усі ланки ланцюжка, кінцевих злочинних бенефіціарів цього злочину. Ми, безумовно, до них дістанемося. У цьому середовищі немає надійної агентури. Там роблять за гроші все що завгодно, керуючись не релігійними, не політичними міркуваннями, а лише фінансовими. Будь-яка інформація легко купується та продається,
– сказав Путін та не пояснив, про кого саме йде мова.

За його словами, російська влада оцінює дії всіх служб та комерційних організацій у контексті теракту в “Крокусі”. Водночас диктатор пригрозив терактами з боку Москви, однак знову не уточнив, кому саме.

Ті, хто застосовують цю зброю (теракти – 24 Канал), – а це зброя, яка застосовується проти Росії, – повинні розуміти, що вона взаємно гостра,
– заявив диктатор.

Президент Росії серед пріоритетів МВС назвав забезпечення громадського порядку, боротьбу з екстремізмом та припинення незаконної міграції. Путін спробував залякати росіян, заявивши, що на території країни-агресорки нібито діють транскордонні кримінальні синдикати, які “співпрацюють із закордонними спецслужбами”. Путін також заявив про “внутрішні та зовнішні загрози”, які буцімто “часто переплітаються та спрямовані на стримування Росії”.

Що казала пропаганда Кремля про теракт у “Крокусі”

  • Нагадаємо, що росіяни призначили винними в стрілянині в “Крокус Сіті Холі” кількох громадян Таджикистану. Згодом посіпаки Кремля спробували хоч якось прив’язати цих “підозрюваних” до України. Зокрема, у ФСБ заявили про міфічний “український слід”.
  • Перед цим “запасний президент” Росії Дмитрій Медведєв намагався безпідставно звинувачувати нашу країну вже в день теракту, коли жодних подробиць ще не було відомо. Він закликав до “знищення” всієї української влади.
  • Сам Путін раніше теж звинувачував Україну у теракті, не надавши жодних доказів. Президент країни-агресорки заявляв, що виконавці теракту нібито рухалися в бік українського кордону, але їх “усіх знайшли”. Саме звернення він записав лише за добу після інциденту.
  • Нещодавно Москва вже офіційно звинуватила Київ у причетності до теракту. МЗС Росії вимагало від України передати окупантам главу СБУ Василя Малюка, “забувши” про розв’язану країною-агресоркою повномасштабну війну проти нашої держави.
  • Кремлівська пропаганда також не забула традиційно звинуватити у всьому “загниваючий Захід”. Російський генерал-майор Владімір Овчінскій на федеральному каналі не так давно заявив, що західні спецслужби нібито вживили чіпи в мізки “терористам із Таджикистану” та дали їм психотропні речовини.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *