Після скандалу з прослуховуванням Bihus․Info: президент відреагував на “ситуацію з журналістами”

Що сказав Зеленський, натякаючи на скандал з прослуховуванням Bihus․Info / Колаж 24 Каналу

Стало відомо, що працівників редакції Bihus.Info упродовж декількох місяців прослуховували. Не називаючи імен та інших власних назв, ситуацію прокоментував президент Володимир Зеленський.

У вівторок, 16 січня, анонімні телеграм-канали поширили відео з приватного життя співробітників Bihus.Info та їхні телефонні розмови. Наступного дня у традиційному вечірньому зверненні глава нашої держави засудив тиск на журналістів.

Зеленський про тиск на журналістів

Зазначимо, що Зеленський був небагатослівним, коментуючи “ситуацію з журналістами”. Жодного імені чи назви медіа він не озвучив. Однак, очевидно, у цьому контексті йшлося насамперед про Bihus.Info.

Окремо щодо ситуації із нашими журналістами. Зокрема, за фактом стеження за журналістами Служба безпеки України розпочала розслідування. Вона з’ясує всі обставини. Будь-який тиск на журналістів неприпустимий,
– сказав президент.

Крім того, можна сміливо припускати, що мав на увазі глава нашої держави, коли говорив про “тиск на журналістів”, також ситуацію з Юрієм Ніколовим. Власне, 15 січня засновник проєкту “Наші гроші” написав, що до його квартири в Києві за день до того ломились невідомі.

“Провокація, яка підтверджує припущення, що це відповідь влади на критику президента”, – коментував Ніколов намагання невідомих вдертися в його квартиру. Він також зазначав, що ці люди залякали його матір, яка пережила онкологію.

Більше про ситуацію з Bihus.Info

  • На ролику, який поширили анонімні телеграм-ресурси, працівники Bihus.Info говорять про наркотичні речовини, а потім їх вживають. Засновник медіа Денис Бігус наголосив, що на записі – не журналісти, а оператори. До того ж їх уже звільнено.
  • Водночас Бігус акцентував: більш важливо те, що упродовж тривалого часу його редакцію прослуховували. Це є неприпустимим фактом, за його словами, і потребує реакції відповідних служб.
  • Невідомо точно, хто саме за цим стоїть. Разом з тим медійна спільнота засудила втручання в приватне життя співробітників Bihus.Info. Вона закликала президента прокоментувати на ситуацію, а правоохоронні органи розслідувати цю справу.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *