Почалася інтенсивна робота, ворог відчує, – Євлаш про поїздку Сирського на фронт

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відвідав військові частини та підрозділи, які перебувають на Авдіївському та Куп’янському напрямках. За результатами поїздки ухвалено низку рішень.

Так, цей візит негативно вплине на ворога. Про це 24 Каналу заявив речник ОСУВ “Хортиця”, капітан ЗСУ Ілля Євлаш, зауваживши, що Сирський дуже добре знає ситуацію. До слова, Головнокомандувач ЗСУ відвідав фронт разом з міністром оборони Рустемом Умєровим.

“Уже почалася інтенсивна робота. Головнокомандувач приїхав на ділянку фронту, де він і раніше був командувачем ОСУВ. Цей візит позитивно вплине на Збройні Сили України, Сили оборони та негативно позначиться на противнику”, – наголосив Євлаш.

Втрати ворога

Нині інтенсивність бойових дій дуже сильно підвищилася. Мовиться, зокрема, про Лимано-Куп’янський напрямок. Там ворог продовжує підтягувати свої потужності та резерви. Однак українські захисники на цьому напрямку завдають росіянам колосальних втрат.

“Силу-силенну різної техніки за минулу добу (13 лютого – 24 Канал) “налущили” наші захисники. 224 окупанти – особовий склад – було вбито та поранено. 128 одиниць озброєння і військової техніки, серед яких 78 різних типів безпілотних літальних апаратів”, – розказав речник ОСУВ “Хортиця”.

Зокрема, ворог втратив танки, бойові машини піхоти, гармати та міномети. Окрім того, українські військові знищили низку російських установок радіоелектронної боротьби, які загарбники використовували в окопах. Не стало у росіян і станцій відеоспостереження. Також окупанти втратили установку ППО – “Стрілу-10”. Вона працювала по українських БпЛА і не давала їх ефективно застосовувати.

Ба більше, у повітря злетіли 3 ворожих склади з боєприпасами та ще 17 укриттів. Там росіяни ховали особовий склад та снаряди. Не стало у загарбників і 12 автомобілів.

Дуже ефективно відпрацювали наші хлопці. Але це й свідчить про те, що ворог зараз активізував використання важкої техніки та вдається до посилення своїх дій вздовж усієї лінії зіткнення на Лимано-Куп’янському напрямку,
– додав капітан ЗСУ.

Сирський та Умєров відвідали фронт

  • Про поїздку у гарячі точки фронту Головнокомандувача ЗСУ та очільника Міноборони повідомив Володимир Зеленський. За словами глави держави, насамперед йдеться про Авдіївку, Куп’янськ та Лиман. Президент України розказав, що Сирський та Умєров доповіли йому про ситуацію.
  • Олександр Сирський наголосив, що оперативна обстановка на Куп’янському та Авдіївському напрямках надзвичайно складна та напружена. Загарбники продовжують нарощувати зусилля та мають перевагу в особовому складі. Росіяни не зважають на свої втрати та надалі застосовують тактику “м’ясних штурмів”. Головнокомандувач ЗСУ додав, що нині роблять усе можливе, аби не допустити просування росіян вглиб території та утримати займані позиції.
  • Тим часом міністр оборони Рустем Умєров зазначив, що під час поїздки почули про потреби військових та заслухали доповіді щодо ситуації. Окрім того, Умєров та Сирський нагородили захисників Куп’янська та Авдіївки.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *