Понад 50% українців працюють не за фахом, – міністр

Понад половина українців працюють не за фахом, при цьому іноді шукаючи професію своєї мрії все своє життя.

Про це сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час презентації підсумків роботи Міністерства освіти і науки в 2021 році.

За його словами, саме тому цього року МОН розпочато проект з системної профорієнтації серед українських школярів.

«Ми поставили перед собою амбітне завдання – запустити вже у цьому році ефективний соціальний ліфт, який з’єднає навчальні заклади та роботодавців, що стане основою формування системного кадрового резерву України», – зазначив міністр.

Він наголосив, що з цією метою був запроваджений всеукраїнський проект з профорієнтації та побудови кар'єри «Обери професію своєї мрії».

«Цей проект є результатом найкращих світових кейсів з профорієнтації і реалізується на державному рівні в таких країнах як США, Велика Британія, Німеччина, Франція тощо. Усього за 3 місяці роботи даного проекту було проведено понад 10 тисяч профорієнтаційних тестувань та консультацій, інформаційно охоплено більше 1 млн учнів старших класів, вчителів та їхніх батьків з усіх регіонів України», – підкреслив Шкарлет.

Окрім того він зауважив, що наразі у школі «Кар'єрного консультанта» вже навчаються понад двох тисяч вчителів та шкільних психологів.
 

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *