МОН просить школи не завищувати потребу у підручниках

Міністерство освіти і науки привертає увагу керівників органів управління освітою на необхідності надання достовірних даних про потребу шкіл у підручниках і посібниках.

Про це йдеться у листі МОН щодо організації вибору школами підручників для учнів 9 класу.

У Міністерстві освіти посилаються на результати аудиту Рахункової палати, яким було встановлено, що заклади освіти надають недостовірну потребу в підручниках і посібниках, зокрема, неправомірно її збільшують.

У відомстві зазначають, що кількість підручників для здобувачів освіти має співпадати з кількістю учнів у відповідних класах.

Окрім того, у МОН наголосили, що забезпечення підручниками, виданими за кошти державного бюджету, викладання курсів за вибором, факультативів не здійснюється.

З огляду на це Міністерство освіти  просить керівників обласних департаментів освіти посилити контроль за визначенням потреби у підручниках.

З 10 до 17 січня 2022 року всі українські школи мають здійснити вибір для 9 класу підручників та передати результати свого вибору до органів управління освітою.

Узагальнені результати вибору мають бути передані до Інституту модернізації змісту освіти для повторного видання підручників.

підручники

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *