Постійні обстріли та пожежі: у Часовому Яру найскладніша ситуація за останні місяці

Ситуація в Часовому Яру залишається надзвичайно складною / Колаж 24 Каналу (Фото: Поліція Донеччини)

Росіяни не припиняють обстрілів Часового Яру, що на Донеччині. Наразі у місті, попри небезпеку, все ще залишаються 775 мешканців.

Наразі ситуація у Часовому Яру найскладніша за останні декілька місяців. Про це розповів начальник міської військової адміністрації Часового Яру Сергій Чаус в ефірі телемарафону, передає 24 Канал.

Ситуація нині найскладніша за останні декілька місяців. Сьогодні занадто активно ідуть обстріли громади, сьогодні велика кількість пожеж та зруйнованих будинків. Російські військові використали РСЗВ і міномети. Таких днів останнім часом все більше,
– сказав він.

Евакуація мешканців триває

Чаус розповів, що 4 квітня евакуації з міста не було, водночас 3 та 2 числа людей вивозили. Він наголосив, що евакуація триває, влада проводить пояснювальні роботи та щосили закликає до евакуації.

Вже більше року вся комунікація стоїть, все в ручному режимі. Електрика можлива лише за рахунок генераторів, вода тільки зі свердловини, теж потрібні генератори, паливо. Газ взагалі не розглядається, тільки якщо є можливість привезти балонний. Намагаємось привезти і хліб, і ліки, і продукти харчування, гуманітарною допомогою в цьому місяці мешканці вже забезпечені,
– розповів Сергій Чаус про умови життя в місті.

Він підкреслив, що наразі в місті немає дітей: неповнолітніх вивезли ще влітку минулого року, а влада приділила особливу увагу цьому питанню.

Росія може готуватись до нового наступу: що відомо

  • Володимир Зеленський в інтерв’ю зазначив, що нашому війську не вистачає снарядів, артилерійських боєприпасів та іншого. Він додав, що українським військовим досі вдається стримувати російських окупантів.
  • Але вони не матимуть можливості протистояти іншому великому російському наступу, який очікується у найближчі місяці. Ймовірно, він може статися наприкінці травня або у червні.
  • Журналісти пишуть, що в артилерійській війні на виснаження у Росії перевага не лише у кількості вогневих засобів. Російські загарбники ще й мають більшу дальність ураження
  • Володимир Зеленський був присутнім під час інспектування оборонних фортифікацій на Сумщині. Вони розташовані за 24 кілометри від кордону з Росією.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *