Презентація Держбюджету – 2020: головні зміни в освіті

Презентація Держбюджету – 2020: головні зміни в освіті

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук публічно презентував допрацьований проект Державного бюджету-2020. За його словами, інвестувати в дітей – це найбільш вигідна інвестиція, яку держава можемо собі дозволити.

Освіта.ua пропонує читачам основні ідеї в сфері освіти, що планує реалізувати Кабінет Міністрів після ухвалення парламентом Державного бюджету на 2020 рік.

Усі вчителі отримуватимуть 30% надбавку за престижність

У проекті Державного бюджету передбачені кошти, які дозволять усім без виключення регіонам країни виплачувати вчителям надбавку за престижність у розмірі 30%.

Учителі зі стажем до 10 років отримають по 21 тисячі грн

Шкільні вчителі, які мають стаж роботи до 10 років наприкінці наступного року отримають виплату у розмірі 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року — майже 21 тисячу грн.

Уряд продовжить інвестувати в професійну освіту

Кабінет Міністрів закладає у наступному році необхідні ресурси на розвиток системи навчально-практичних центрів професійно технічної освіти. За словами прем’єр-міністра, має бути абсолютно нормально і почесно здобути освіту в таких навчально-практичних центрах.

Уряд вирішуватиме проблему якості освіти у малих школах

Кабінет Міністрів буде оптимізувати мережу шкіл таким чином, щоб діти могли навчатись в школі, де є кваліфіковані вчителі та достатньо ресурсів, щоб повноцінно дати матеріал, який діти мають засвоїти протягом навчання.

Уряд реалізує програму мобільності школярів

Кабінет Міністрів має намір у 2020 році реалізувати програму мобільності молоді, завдяки якій, понад 100 тисяч дітей з усієї України зможуть відвідати інші куточки країни.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *