Пускові майданчики та аеродроми: які саме об’єкти хуситів атакували США та Британія

Які об’єкти хуситів атакували США та Велика Британія / Колаж 24 Каналу

США та Велика Британія завдали ударів по військових об’єктах хуситів в Ємені. Це відповідь на їхню атаку по військових кораблях обох держав ракети та безпілотники.

Уже відомо, по чому саме вдарили американські та британські військові. Так, серед цілей військові аеродроми й пускові майданчики бойовиків.

По чому саме вдарили американські та британські літаки

ЗМІ повідомляють, що представники єменських хуситів назвали кілька об’єктів, які цієї ночі атакували Велика Британія та США. Зокрема:

  • військова база Кахлан у провінції Саада;
  • авіабаза Аль-Дайламі на північ від столиці Ємену Сани;
  • район аеропорту міста Худайда на Червоному морі;
  • аеропорт міста Таїз та інші об’єкти в провінції Таїз у південно-західному куті Ємену;
  • аеродром міста Аббс.

Очільник Пентагону заявив, що США та союзники били по об’єктах хуситів, які пов’язані з безпілотниками, крилатими ракетами, місцях запуску балістичних ракет, а також береговими радарами.

Уточнив, що у світлі незаконних, небезпечних і дестабілізаційних нападів хуситів, що підтримуються Іраном, військові США та Сполученого Королівства за підтримки Австралії та Бахрейну, Канади та Нідерландів завдали ударів по військових об’єктах у контрольованих хуситами районах Ємену.

Ми без вагань захистимо наші сили, глобальну економіку та вільний рух законної торгівлі на одному з життєво важливих водних шляхів світу,
– підкреслив Ллойд Остін.

Ці об’єкти хусити використовували для нападів на судноплавство

У Міноборони Великої Британії повідомили, що 11 січня літаки Королівських ВПС приєдналися до коаліційних сил та завдали ударів керованими бомбами Paveway IV по 2 об’єктах військової інфраструктури бойовиків у Ємені.

Завдали ударів по об’єктах, що використовуються повстанським угрупуванням хуситів у Ємені для нападів на судноплавство в південній частині Червоного моря,
– зазначили в оборонному відомстві.

Також у Міноборони зазначили, що есмінець військово-морського флоту Британії Diamond разом з американськими та французькими військовими кораблями раніше був долучений до захисту життєво важливих міжнародних судноплавних шляхів від безпілотників і ракет хуситів.

Додали, зважаючи на те, що бойовики продовжували загрожувати торговельним суднам, а також цілеспрямовано обстріляли 9 січня Diamond і кораблі ВМС США, коаліційні сили визначили ключові об’єкти, причетні до цих атак, і домовилися про проведення ретельно скоординованого удару, аби зменшити здатність хуситів порушувати міжнародне право в такий спосіб.

Чотири винищувачі RAF Typhoon FGR4 за підтримки літака-заправника Voyager застосували керовані бомби Paveway IV для завдання точкових ударів по двох із цих об’єктів хуситів,
– зазначили в Міноборони.

Один з об’єктів, розташований у населеному пункті Бані на північному заході Ємену, використовувався для запуску розвідувальних і ударних БпЛА. У Британії наголосили, що їхні літаки завдали ударів по низці цілей, залучених до операцій з використанням безпілотників.

Другим об’єктом, по якому завдала удару авіація Королівських ВПС, є аеродром в місті Абс.

“Розвідка показала, що він використовувався для запуску як крилатих ракет, так і безпілотників у бік Червоного моря. Кілька ключових цілей на аеродромі були ідентифіковані й по них було завдано удару нашими літаками”, – йдеться у заяві оборонного відомства.

Також пояснили, що авіаударів завдали вночі з метою зменшення ризиків для цивільного населення.

Детальні результати ударів ще оцінюються, але перші ознаки вказують на те, що здатність хуситів загрожувати торговельному судноплавству підірвана,
– підкреслили в Міноборони Британії.

Що цьому передувало

  • У вівторок, 9 січня, підтримувані Іраном єменські бойовики-хусити здійснили найбільшу атаку по Червоному морю. Вони випустили 18 ударних БпЛА, дві протикорабельні крилаті та одну протикорабельну балістичну ракету.
  • У Центральному командування США повідомили, що збили всі цілі.
  • Також уточнили, що атака хуситів була здійснена в напрямку міжнародних судноплавних шляхів у південній частині Червоного моря, де рухалися торговельні судна. Жодне з них не постраждало.
  • Зауважимо, що 19 грудня США оголосили про початок військової операції у Червоному морі. Вона проводитиметься разом з десятьма країнами-союзниками проти хуситів, які регулярно атакують цивільні судна.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *