Росіяни посилюють репресії на окупованих територіях: хронологія 688 дня війни

Хронологія 688 дня повномасштабної війни / росЗМІ (фото ілюстративне)

Повномасштабна війна в Україні триває вже майже два роки. Окупанти продовжують терор цивільного населення та намагаються захопити якомога більше наших територій.

Про головні новини 688 дня війни, чергові воєнні злочини росіян, боротьбу українців та ситуацію на міжнародній арені пише 24 Канал.

07:58, 12 січняСили оборони ліквідували ще понад 800 окупантів

У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські захисники ліквідували ще понад 840 російських загарбників. Загалом агресор вже втратив 368 460 бійців.

Також наші воїни знищили ще 10 танків, 16 бойових броньованих машин, 1 засіб ППО, 1 БпЛА, 16 одиниць автомобільної техніки та автоцистерн, 2 – спеціальної техніки.

Втрати Росії / інфографіка Генштабу

03:41, 12 січняРосіяни посилюють репресії на окупованих територіях

Міський голова Мелітополя Іван Федоров розповів 24 Каналу, що окупанти особливо посилили тиск на населення ТОТ з перших днів 2024 року. На території Запорізької області відкрили нові підрозділи так званих “військкоматів”.

Російські загарбники намагаються мобілізувати якнайбільше місцевих жителів до своєї армії. За відмову стати на військовий облік погрожують великими штрафами.

03:00, 12 січняЦПД відреагував на статтю NYT щодо нібито звіту Пентагону

Центр протидії дезінформації відреагував на статтю The New York Times “Військова допомога США Україні погано відстежувалась, йдеться у звіті Пентагону”.

У ЦПД наголосили, що звіт Пентагону не був направлений на перевірку того, чи за призначенням Україна використовувала отримане від США озброєння. Його мета – перевірка процедур Пентагону щодо контролю за використанням зброї.

У звіті не міститься жодних фактів того, що будь-яка американська зброя могла бути використана не за призначенням,
– підкреслили в Центрі протидії дезінформації.

00:40, 12 січняФіцо заявив про “гарантій безпеки” для Росії

Словацький прем’єр Роберт Фіцо заговорив про те, що Росії потрібні “гарантії безпеки” та спробував виправдати повномасштабне вторгнення. На такі абсурдні заяви відреагував посол України в Словаччині. Підкреслив, що Київ не провокував Москву жодним чином.

Мирослав Кастран наголосив, що роздуми словацького прем’єра хибні.

Росія – це безумовний агресор, якого необхідно спільними зусиллями зупинити й притягти до відповідальності. А Україна – жертва російської агресії,
– підкреслив посол.

00:02, 12 січняУ Зеленського відповіли на закиди росіян щодо Джонсона

Кремль заявив, що Борис Джонсон нібито на початку повномасштабної війни наклав “вето” на “мирну угоду” між Києвом та Москвою.

Радник керівника ОП наголосив, що заяви окупантів – це виключно класична російська брехня. Подоляк наголосив, що нічого подібного і близько не було. НАТО тут ні до чого. Росіяни прийшли знищити суверенність, державність України.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *