Путін націлений на розвал НАТО, Сили ППО збили всі дрони вночі: хронологія 663 дня війни

Хронологія подій 663 доби великої війни / Фото Генштабу

Українські захисники продовжують підбивати атаки вороги на більшості напрямків лінії фронту. Водночас наші воїни знищують особовий склад та техніку загарбників, а окупанти атакують цивільні міста.

Понеділок, 18 грудня, – це уже 663 доба широкомасштабної російсько-української війни. Про головні події з фронту й тилу за цей день читайте в матеріалі 24 Каналу.

07:51, 18 грудня

Генштаб повідомив про втрати Росії за минулу добу. ЗСУ вдалось ліквідувати 1 090 ворожих солдатів. Загальна кількість втрат серед особового складу окупантів від початку вторгнення становить 347 160 осіб.

07:35, 18 грудня

У ISW переконані, що довготривалою ціллю Путіна є розвал НАТО. У Кремлі сподіваються, що їм вдасться змінити світовий порядок уже за десятиліття, розхитавши Альянс. Водночас Москва неодноразово говорила, що прагне покласти край “гегемонії США”.

06:53, 18 грудняЯк вночі працювала ППО

У Повітряних силах заявили, що вночі Росія випустила 5 дронів-камікадзе типу “Шахед” по нашій державі.

Усі цілі було ліквідовано в Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій та Хмельницькій областях України.

01:56, 18 грудня

Голова Львівської ОВА Максим Козицький заявив, що в області було сформовано 45 мобільних груп, що здатні відпрацьовувати по ворожих дронах. Планують ще створити 55 таких груп ППО.

Атака “Шахедів”

Близько 00:32 пролунав відбій тривоги. яка тривала декілька годин від вечора 17 грудня. Ворог атакував міста нашої держави “Шахедами” – Сили ППО ліквідували ворожі дрони у Дніпропетровській області та інших регіонах.

00:29, 18 грудняУкраїнський БпЛА “Коса”

Україна створила і презентувала світу відповідь на “Шахеди”, що Росія запускає по нашій державі. Власне, йдеться про штурмові безпілотники AQ 400 Scythe (“Коса”).

Український ударний дрон “Коса” у дії: дивіться відео

00:20, 18 грудня

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем вважає, що Сенат США поки ще далекий від ухвалення рішення щодо пакета військової підтримки для України, Ізраїлю й Тайваню.

Він припускає, що голосування за відповідне рішення не відбудеться у цьому році. Отже, пакет, ймовірно, ухвалять вже наступного року.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *