Реєстрація електронних кабінетів вступників розпочнеться 1 липня

Реєстрація електронних кабінетів вступників розпочнеться 1 липня

Реєстрація електронних кабінетів вступників до вищих навчальних закладів розпочнеться 1 липня.

Про це повідомив заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"В цьому році з 1 липня всі абітурієнти зможуть зареєструвати електронні кабінети. Прийом заяв і документів розпочинається 19 липня і (триватиме) до 18 години 31 липня. Якщо абітурієнти вступають на творчі спеціальності, де вимагається творчий конкурс, то вони відбуватимуться: для вступу на бюджет – з 3 липня до 18 години 10 липня, а на умовах контракту – з 3 липня до 18 години 25 липня", – сказав Вітренко.

За його словами, рейтингові списки абітурієнтів, які отримали право вступити на бюджетне місце, мають бути оприлюднені не пізніше 5 серпня. До 18 години 8 серпня вступники мають виконати вимоги для зарахування.

Зарахування на бюджетну форму навчання відбудеться 10 серпня, на контрактну – триватиме до 31 жовтня. Також до 31 жовтня працюватимуть електронні кабінети вступника.

Заступник міністра додав, що на Національний мультипредметний тест, який триває з 14 травня до 25 червня, зареєструвалося на сьогодні понад 287 тисяч осіб, зокрема за кордоном 19 883 особи. Цього року НМТ складається з 4 предметів: українська мова, математика, історія України, а також один на вибір абітурієнта.

Найбільш популярним предметом на вибір, за словами Вітренка, є англійська мова – понад 115 тисяч осіб, а також географія та біологія.

Інформаційну картку з результатами тестування абітурієнти зможуть сформувати у своїх кабінетах до 2 липня.

Для тих, хто не зміг з поважних причин скласти НМТ в основну сесію, передбачено додаткову сесію, яка пройде з 11 по 19 липня. Оголошення результатів відбудеться 26 липня. НМТ можна також скласти у 32 країнах світу, де створені відповідні екзаменаційні центри. Їх перелік доступний на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Вітренко звернув увагу учасників НМТ на те, що під час складання тесту важливо час від часу зберігати свої відповіді, щоб вони не втратилися, якщо доведеться перервати тестування через повітряну тривогу.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства освіти та науки, у 2024 році найбільше місць державного замовлення виділено на будівельні, інженерні, аграрні спеціальності, а також для педагогів, медиків, психологів, реабілітологів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *