Результати НМТ уможливлять вступну кампанію, – УЦОЯО

Результати учасників основної сесії національного мультипредметного тесту свідчать про те, що випробування у 2022 році повною мірою уможливлять реалізацію вступної кампанії.

Про це заявили в Українському центрі оцінювання якості освіти, коментуючи завершення проведення основної сесії НМТ.

Зокрема, в УЦОЯО наголосили, що поширення інформації про те, що в учасників, які проходили тестування в останні дні, було більше шансів отримати вищі результати, є міфом.

«Навіть попри те, що певні тестові завдання повторювалися (що є узвичаєною тестологічною практикою, яка, зокрема, характерна і для тестів ЗНО), у всіх учасників були рівні можливості отримати найвищі результати, адже всі тестові форми за складністю та структурою аналогічні до демонстраційного варіанта НМТ, тож ті вступники, які сумлінно готувалися, мають заслужено найвищі результати», – зазначають в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Також, наголошують в УЦОЯО, загальні розподіли результатів за днями переконливо підтверджують, що тестові форми були не просто подібними, а аналогічними за складністю, а також те, що умови проходження НМТ у межах першої та другої змін були порівнюваними.

«Тобто учасники вранішніх змін не мали переваг перед учасниками, які проходили тестування після обіду», – підкреслили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Діаграма 1. Кількість осіб, які мають щонайменше один 200-бальний результат (за даними основної сесії НМТ, 22 липня –  02 серпня, дані 03 – 04 серпня буде додано до 08 серпня)

Діаграма 2. Розподіл результатів з української мови основної сесії НМТ (22 липня –  02 серпня, дані 03 – 04 серпня буде додано до 08 серпня)

Діаграма 3. Розподіл результатів з математики основної сесії НМТ (22 липня –  02 серпня, дані 03 – 04 серпня буде додано до 08 серпня)

Діаграма 4. Розподіл результатів з історії України основної сесії НМТ (22 липня –  02 серпня, дані 03 – 04 серпня буде додано до 08 серпня)

Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

ЗНО

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *