Рішення щодо моделі НМТ не збурить суспільство, – МОН

Міністерство освіти і науки разом із комітетом Верховної Ради з питань освіти науки та інновацій ухвалять зважене рішення щодо моделі проведення національного мультипредметного тесту.

Про це в ефірі телеканалу 1+1 повідомив перший заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко, відповідаючи на запитання щодо планів МОН у вирішенні суперечки навколо статусу предмета Історія України в мільтипредметному тесті.

Також він наголосив, що у МОН розуміють, що наразі необхідно внести ясність у питання механізму проведення НМТ в 2023 році.

«Найголовніше, що ми маємо зараз зробити, це внести остаточну ясність, як будуть вступати наші абітурієнти. І це є дуже важливим і соціально значущим», – зазначив Вітренко.

Також він зауважив, що у Міністерстві освіти і науки хочуть побачити правки до законопроєкту в частині тесту з історії, що нададуть представники фракції Європейської солідарності в парламенті.

«Що стосується механізму, яким ми зараз будемо застосовувати – то для початку ми хочемо подивитися на ті правки, які нададуть нам народні депутати і будемо приймати разом з комітетом ВР з питань освіти науки та інновацій зважене рішення, яке жодним чином не збурить наше суспільство», – запевнив перший заступник міністра освіти і науки.

Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

ЗНО

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *