Росія цинічно вдарила по Одесі балістикою, 5 загиблих: усе, що відомо про ворожу атаку на місто

Атака на Одесу 29 квітня 2024 року / Колаж 24 Каналу

Ввечері, 29 квітня, Росія вкотре атакувала Україну ракетами, під ударом опинилася Одеса. На жаль, внаслідок обстрілу є пошкодження інфраструктури, загиблі, а також поранені.

  • 1В Одесі оголосили день жалоби
  • 2Внаслідок удару загинув проректор МГУ
  • 3Що відомо про загиблих та постраждалих
  • 4Є пошкодження інфраструктури
  • 5Поранено екснардепа Ківалова
  • 6Прокуратура розпочала розслідування
  • 7Детально про атаку

Наразі рятувальні служби ліквідовують наслідки ворожої атаки. Водночас медики рятують життя постраждалих. Все, що відомо про ракетну атаку по Одесі 29 квітня – читайте у нашому матеріалі на 24 Каналі.

В Одесі оголосили день жалоби

В Одеській області 30 квітня оголошено днем жалоби за загиблими внаслідок ракетної атаки по місту, яка сталася у понеділок, 29 квітня. Про це повідомив керівник Одеської ОВА Олег Кіпер.

“У зв’язку з загибеллю п’яти людей, внаслідок російської ракетної атаки по Одесі, сьогодні в Одеській області оголошено день жалоби. Висловлюю свої щирі співчуття тим, хто втратив близьких…”, – написав він.

Внаслідок удару загинув проректор МГУ

Внаслідок атаки по Одесі загинув проректор Міжнародного гуманітарного університету (МГУ). В освітньому закладі підтвердили інформацію і висловили співчуття рідним та близьким чергової жертви ворожої агресії.

Зазначають, що у пам’яті колег Борис Васильєв назавжди залишиться порядною, доброю та надійною людиною зі щирим серцем та посмішкою.

29 квітня 2024 року сталась страшна трагедія в Одесі внаслідок ворожої атаки на місто. Перестало битися серце нашого колеги, проректора з питань навчально-інноваційного розвитку та економічної діяльності Бориса Володимировича Васильєва,
– йдеться у повідомлені.

Проректор Міжнародного гуманітарного університету Борис Васильєв загинув / Фото з фейсбуку МГУ

Ворог вдарив “Іскандером”

В Офісі генпрокурора підтвердили, що по місту вдарили балістичною ракетою “Іскандер” із касетним боєзарядом. Ця зброя призначена для масового знищення цивільного населення.

Вибух був такої сили, що в радіусі 1,5 км від місця обстрілу вилучили металеві фрагменти та уламки ракети. Слідство переконане, що рішення про використання цієї зброї було прийнято офіцерами збройних сил Росії з метою максимального ураження мирного українського населення.

Момент удару росіян по Одесі 29 квітня: відео

Що відомо про загиблих та постраждалих

Станом на 30 квітня відомо уже про 5 загиблих унаслідок ракетної атаки ворога. Про це повідомив начальник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер.

5-ю жертвою ворога став чоловік, йому було 64 років. Він помер у лікарні.

За даними ОВА, наразі у медзакладах продовжують лікування 23 постраждалих. У важкому стані 8 людей, з них 4 – у вкрай важкому, зокрема і чотирирічна дівчинка.Є пошкодження інфраструктури

Як повідомляв Олег Кіпер, внаслідок ворожого обстрілу є пошкодження житлових будинків та цивільної інфраструктури. На місці працюють всі відповідні служби.

Наслідки удару по Одесі / Фото Геннадія Труханова

Як розповіли у ДСНС, вогнеборці ліквідували масштабну пожежу мансардного поверху у чотириповерховій будівлі площею 600 квадратних метрів.

Рятувальники ДСНС ліквідовують наслідки удару / Фото ДСНС

У ЗМІ повідомляють про те, що в Одесі після вибухів сталось сильне займання у палаці студентів Одеської юридичної академії. Відомо, що в народі його називають “замком Гаррі Поттера”.

В Одесі горить юридична академія: дивіться відео

Будівля, що спалахнула, знаходиться на березі моря. Зазначимо, що вона раніше належала екснардепу-регіоналу Сергію Ківалову. На кадрах помітно, що дах “замку Гаррі Поттера” практично повністю згорів.

Наслідки атаки на місто / Фото Офісу генпрокурора

Поранено екснардепа Ківалова

Окремо у соцмережах поширюють повідомлення про те, що внаслідок атаки було травмованого колишнього народного депутата Сергія Ківалова.

Зазначається, що він отримав осколкове поранення правого стегна. Про це Суспільному підтвердив проректор НУ “ОЮА” Валентин Федоров.

У ЗМІ зазначають, що політика госпіталізували з венозною кровотечею до міської лікарні №10, звідти він виїхав до приватної клініки.

Прокуратура розпочала розслідування

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни.

За даними слідства, 29 квітня близько 18:30 збройні сили Росії здійснили ракетний удар по Одесі. Наразі відомо про 4 загиблих та 28 постраждалих, серед яких двоє дітей 5 та 16 років. Постраждалим надається медична допомога,
– йдеться у повідомленні Офісу Генерального прокурора.

Зазначається, що огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. На місцях подій прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки збройної агресії Росії.

Детально про атаку

  • Ввечері, 29 квітня, о 18:25 Повітряні сили ЗСУ повідомили про загрозу застосування балістичного озброєння з півдня в областях. Моніторингові канали сповіщали про існування балістичної ракети в межах Одеського району.
  • Вже о 18:27 жителі Одеси почули гучний вибух, про це розповіли кореспонденти 24 Каналу. Вже через кілька хвилин ракетний удар по місту також підтвердили в ОВА.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *