Росія готова миритися з втратами літаків, щоб підтримати високий темп наступу, – ISW

Росія продовжує не зважати на свої втрати у авіації / Колаж 24 Каналу

Відомо, що ЗСУ вдалося приземлити 15 бомбардувальників протягом останніх тижнів. Втім, російські літаки продовжують здійснювати значну кількість авіаударів по території України.

Внаслідок попередніх втрат літаків, російські війська призупинили тимчасово активність авіації на значний період часу. Тривалість цієї “паузи” залишається невизначеною.

Що розповіли у Інституті вивчення війни

У дослідженні ISW мовиться, що російські ВПС підтримують високий темп повітряних операцій в Україні і, можливо, готові миритися з ризиками для літаків.

Ймовірно, це пов’язано з рішенням російського командування, яке вважає, що позитивні результати від таких повітряних операцій переважають можливі витрати.

Аналітики відзначають, що російські війська вже використовували удари керованих авіабомб для тактичного впливу під час захоплення Авдіївки в середині лютого і можуть намагатися використовувати схожі методи для підтримки наступальних операцій на інших ділянках фронту.

“Нельотна” погода для російських ВПС

  • 2 березня стало відомо про збиття ще одного літака Су-34, крім того, повітряні сили атакували Су-35, але інформацію про його знищення не підтвердили. Внаслідок цього відзначено зниження активності російської авіації 2 та 3 березня на сході України. Через це Повітряні сили фіксували зниження активності російської авіації 2 та 3 березня на сході України.
  • Трохи згодом аналітики Інституту вивчення війни підрахували, що з 17 лютого і до сьогодні окупаційні війська втратили 15 літаків.
  • Також 23 лютого противник зазнав важкої втрати, оскільки літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50У було знищено. Наші захисники збили його над Азовським морем, після чого він впав у Краснодарському краї.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *