Росія готується до чогось масового або глобального після виборів, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський пояснив, що Росії потрібні перемоги на полі бою / Скриншот із відео

Володимир Зеленський відвідав Латвію та поспілкувався із журналістами. Він відповів на низку важливих питань, зокрема, розповів, що готує ворог на фронті найближчим часом.

Під час пресконференції у Латвії президент України Володимир Зеленський сказав, що росіяни перед виборами президента у березні 2024 року будуть намагатись просунутись на фронті. Це буде відбуватись у межах інформаційної кампанії, передає 24 Канал.

Росії потрібні перемоги

За словами Зеленського, ворог буде готувати контрнаступальні дії. Також він зазначив, що це пов’язано із передвиборчою інформаційною кампанією, однак слід також очікувати чогось масштабного після них.

Водночас попри це, Володимир Зеленський вважає, що реально просунутись росіянам не вдасться.

Вони складний ворог – вони не бояться вбивати цивільних, тому це складний ворог… Вони можуть зруйнувати все, і тоді заходити – така тактика,
– відзначив український президент.

За словами Зеленського, ситуація на фронті складна, адже нам не вистачає зброї. Водночас росіяни не відмовляються від своїх цілей. Також він пояснив, що ворог досі має контроль над небом України, тому у Сил оборони “немає широких кроків вперед”.

Зеленський пояснив, чому Росії не вдалося взяти жодного великого міста

  • Під час спілкування із балтійськими журналістами у Зеленського поцікавилися, чи здатна Росія здійснити якийсь суттєвий прорив на фронті. Володимир Зеленський заявив, що російські загарбники не змогли кудись значно просунутися. Зокрема, окупанти за два роки війни так і не захопили жодного обласного центру.
  • Президент зазначив, що не слід вірити чуткам і наративам, які намагається розповсюджувати Москва. Росіяни не змогли нічого окупувати і кудись реально просунутися. Максимум, який вони могли зробити, це взяти кілька домівок в тому чи іншому селі, або просто їх зруйнувати.
  • Зеленський згадав за Бахмут, захопленню якого окупанти дуже раділи. Хоча насправді пишатися нема чим, адже вони цілком знищили місто.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *