Росія не виявляла готовності передати тіла полонених, які нібито були в Іл-76, – Юсов

Юсов прокоментував позицію Росії щодо Іл-76 / Колаж 24 Каналу (Фото Getty Images)

В українській розвідці розповіли, що в Росії немає готовності передати тіла нібито загиблих на борту Іл-76 захисників України. Кремль навіть не надавав доказів, що вони там справді були.

Відповідну інформацію розповів представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов. За його словами, заяви Путіна про неможливість “дружнього вогню” не відповідають дійсності.

Що сказав Юсов про повернення ймовірних тіл Росією

Що там (на борту Іл-76, яки впав – 24 Канал) були наші полонені – це заява Росії? й поки що лише з їх слів ми можемо аналізувати. Наразі немає готовності по передачі тіл з того боку,
– заявив Андрій Юсов.

Він запевнив, що з української сторони триває робота. Навіть сказав, що у випадку підтвердження найгіршого – Україна зробить все можливе, щоб забрати наших захисників зі щитом чи на щиті.

Представник ГУР вкотре пригадав, що Росія могла перевозити в літаку Іл-76 як боєприпаси, так і полонених, яких використовували як живий щит. Юсов сказав, що реакція Росії та обставини катастрофи були провокативними, адже:

  • режим тиші не був оголошений над Бєлгородом;
  • Кремль не повідомляв заздалегідь, що збирається використовувати авіасполучення для перевезення полонених.

“Враховуючи, що літак був завантажений на третину, за їх версією, то там могли бути й припаси, бо для цього цей літак переважно і використовувався. Там могли бути боєприпаси та люди – це могло бути як живий щит, тому це треба ретельно з’ясовувати. Робота триває в цьому напрямку триває”, – запевнив Юсов.

Іл-76 впав на Бєлгородщині

  • Очільник нашої розвідки Кирило Буданов сказав, що жодна сторона до кінця не може відповісти, що сталось з Іл-76 у Бєлгородській області Росії. За даними розвідника, Росія в усьому звинувачує Україну. Попри це, є низка незрозумілих для такої позиції фактів.
  • Кирило Буданов сказав, що насамперед це те, що росіяни не показали поля, всипані трупами, останками, як мали б показати, щоб максимально звинуватити Україну. Та навіть цього немає.
  • Варто зауважити, що одразу після падіння Іл-76 Росія заявила, що на борту нібито були 65 українських військовополонених, яких мали обміняти, а також 6 членів екіпажу та 3 тих, хто супроводжував полонених.
  • Водночас Кремль показав фото з місця події з декількома трупами. Рідні наших полонених бачили кадри та не впізнали там своїх родичів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *