Росія перекинула до Криму танки: Світан припустив план ворога

Коротка версія новини

  • Росія розуміє можливість пошкодження Керченського мосту і намагається евакуювати техніку, зокрема танки, з Керчинського мосту на територію Криму.
  • Партизани “Атеш” повідомили про розміщення танків у Криму для оборони.
  • Російський зенітно-ракетний комплекс збив власний винищувач над Севастополем, спричинивши значні пошкодження інфраструктури. Міноборони Росії ще не коментувала інцидент.

Росія продовжує накопичувати броньовану техніку в Криму. За інформацією кримських партизан, нещодавно до Євпаторії росіяни перекинули цілий танковий батальйон. Однією з можливих цілей – є посилення оборони Криму.

Про це розповів 24 Каналу Роман Світан, військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі, зазначивши, що Росія розуміє, що Кримський міст може бути пошкоджений знову. Окупанти намагаються врятувати ту техніку, яка є на мосту, зокрема танки – переміщають все на територію півострова.

“Росія розуміє, що Керченський міст буде пошкоджений ще не раз. Все, що в них готове для перекидання чи в Крим, чи в сторону Херсонського або Запорізького напрямку намагаються якомога швидше перекинути з Керченського мосту”, – сказав Світан.

Чому переміщають танки

Є інформація, що влада Росії розмістила танки в Криму для оборони.

Партизани “Атеш” передали інформацію, що цей батальйон залишається в Криму та зміцнює Кримський напрямок, тобто вони (Росія – 24 Канал) будуть намагатись окопуватись в Криму,
– зазначив військовий експерт.

Зверніть увагу! “Атеш” – це військовий партизанський рух, що діє на тимчасово окупованих територіях України та в межах Росії. Його заснували українці та кримські татари у вересні 2022 року у зв’язку з російським військовим вторгненням.

Рух “Атеш” оголосив про свою активність 29 вересня 2022 року. Представники партизанського руху повідомляють, що до його складу входять кримські татари, українці та росіяни.

Військовий експерт також вважає, що в будь-який момент окупанти можуть перемістити танковий батальйон на лінію фронту.

Мала ймовірність, що їх перекинуть на лівий берег в район Кринок, а от підсилити напрямок Роботино вони дійсно можуть,
– висловився Роман Світан.

Новини Криму: основне

  • Володимир Зеленський зазначив, що Україна потребує далекосяжних ракет, зокрема ATACMS. ЗСУ зможуть атакувати об’єкти в тимчасово окупованому Криму, зокрема аеродроми, звідки Росія запускає літаки з високоточними ракетами, які завдають значних збитків Україні. Зеленський підкреслив, що ATACMS будуть використовуватися саме для цілей в Криму, а не для атак на території Росії.
  • У результаті ударів України по Севастополю російське командування евакуювало свої кораблі, а розвідка з Великої Британії підтвердила значні пошкодження інфраструктури Чорноморського флоту.
  • Російський зенітно-ракетний комплекс збив свій власний винищувач над окупованим Севастополем. Літак загорівся у повітрі й впав у море перед очима десятків свідків. Відео цього інциденту вже з’явилося в мережі. Наразі міноборони Росії ще не зробило офіційних коментарів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *