Росія проводить військові реформи, готуючись до майбутньої конфронтації з НАТО, – ISW

Росія реформує армію, готуючись до війни з НАТО / Колаж 24 Каналу (ілюстративне фото)

Виступаючи 23 квітня на колегії міноборони Росії, Шойгу розповідав про реформування та розширення армії. Втім, він приховав справжню мету інформаційної спецоперації, яка наразі дає всім зрозуміти, що Росія – невинна жертва та лише захищається від агресії НАТО.

Росіяни всі зусилля в інформаційному полі кинули на те, щоб довести всім, що посилення російської армії на їхніх західних кордонах спрямовані виключно на захист і є реакцією на ймовірну агресію НАТО. Головною загрозою для Росії Шойгу назвав США та їх союзників і російські збройні сили продовжуватимуть покращувати свій склад і структуру “пропорційно до загрози”.

Сучасні наративи Кремля сягають корінням холодної війни

Росіяни повторюють стандартну інформаційну операцію Кремля, яка розглядає Захід як постійного агресора, а Росію як пасивну жертву, яка намагається захиститися від зовнішніх атак. Цей наратив дійшов до наших днів у майже незмінному вигляді з часів Радянського Союзу.

Шойгу також повідомив про розширення Московського та Ленінградського військових округів і звинуватив Швецію у посиленні напруженості на північно-західному та західному флангах Росії через її вступ до НАТО. Шойгу сказав, що в складі Ленінградського військового округу сформували 44-й армійський корпус в Карелії, на кордоні з Фінляндією і підтвердив, що Росія розширює три неназваних мотострілецьких бригади до мотострілецьких дивізій.

В Кремлі стверджують, що вступ Фінляндії до НАТО змусив Росію створити Ленінградський військовий округ на фінському кордоні, а оборонні навчання НАТО та реакція на російську агресію в Україні вимагають тривалого нарощування російської армії. Все це продовжує давній наратив Кремля про те, що Росія є невинною жертвою агресивного розширення НАТО.

Росія активно готується до конфронтації з НАТО

Поточні російські військові реформи та розширення армії, ймовірно, мають на меті підготувати Росію до імовірної майбутньої конфронтації з НАТО. Втім, спроба Росії видати реформи як захисні за своєю суттю є інформаційною операцією, яка, ймовірно, має на меті змусити країни НАТО утриматися від підвищення власних оборонних можливостей для уникнення ескалації.

Що ще відомо про протистояння Росії та НАТО

  • Росія готується до війни з НАТО. Про це вже відкрито говорять лідери європейських країн. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав німецькі Збройні сили бути готовими до війни з Росією. Німецькі експерти вважають, що збройне протистояння між НАТО та Росією можливе за 5 – 8 років.
  • Президент Польщі Анджей Дуда дав інтерв’ю американському телеканалу CNBC, в якому розповів про своє бачення російського військового потенціалу. За словами Дуди, є кілька років до вторгнення Росії у НАТО.
  • Росія постійно погрожує, що не зупиниться на війні в Україні, а піде далі, проти країн НАТО. В Альянсі готуються на випадок, якщо це виявиться не пустими погрозами.
  • Крім того, у Європі заговорили про створення власного аналога “Залізного купола” для захисту від зовнішніх загроз. Така імовірність все більше зростає з можливістю приходу до влади в США Дональда Трампа.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *