Скористались двома моментами: майор ЗСУ пояснив, як ворог зміг просунутися на Донеччині

Коротка версія новини

  • Окупанти перейшли до системного тиску на деяких ділянках у Донецькій області, але це не приносить їм потрібного результату. Все закінчується однією-двома посадками.
  • Окупанти активно використовують різні види зброї та піхоти, але навіть за таких надзусиль не можуть досягнути своєї мети.
  • Сили оборони України роблять все можливе, аби стабілізувати ситуацію. Виступ ворога біля Очеретиного можливо ліквідувати.

Окупанти перейшли до системного тиску на деяких ділянках у Донецькій області. Однак це не приносить їм потрібного результату. Все закінчується одною-двома посадками.

Про це 24 Каналу розповів майор Збройних Сил України, заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Родіон Кудряшов, зауваживши, що із досвіду перебування на Бахмутському напрямку видно, що ворог перейшов до системного тиску поблизу Часового Яру та на Покровському напрямку.

Зараз окупанти намагаються чинити максимальний тиск на цю ділянку. Там активно використовують різні види зброї та багато піхоти.

Противник закидає великою кількістю піхоти, техніки, FPV-дронами. Також не шкодує боєприпаси. Але навіть за таких надзусиль не може досягнути мети, яку намалював. Все закінчується одною-двома посадками або випаленою ділянкою в полі. Це стосується як Покровського напрямку, так і ділянки біля Часового Яру. Наші хлопці роблять усе для того, аби захистити країну,
– сказав Кудряшов.

Що відбувається біля Очеретиного

Відомо, що ворог має певні успіхи біля Очеретиного. Найімовірніше, тут він міг скористатися двома моментами. Перший – це, можливо, деяке сум’яття в ході ротації підрозділів. Другий – окупанти там зазнали дійсно великих втрат.

Ось цю дорогу ворог вистелив трупами своїх військових. Ті втрати, які вони там зазнали під час атак, є несумісними з тим тактичним результатом, який вони отримали,
– сказав Кудряшов.

Становище ворога на цьому плацдармі біля Очеретиного зараз не є вигідним, якщо вони не почнуть накопичувати на ньому ресурси. Є сподівання, що результативна робота Сил оборони ліквідує цей виступ на фронті.

Ситуація на фронті: коротко

  • З початку повномасштабної війни Росія втратила понад 461 тисячу особового складу. Також наші захисники знищили 7 242 ворожих танки, 13 928 бойових броньованих машин, 11 808 артилерійських систем тощо.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що ситуація на Сході складна, але Сили оборони тримаються. Лінію фронту на важливих напрямках вдалося стабілізувати. Але взагалі немає паритету в артилерії.
  • У Білому домі запевнили, що Джо Байден вже сьогодні підпише законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню тощо. Раніше за цей документ проголосували в Сенаті та Палаті представників.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *