Росія вдарила по Чугуєву, Байден звернувся до конгресу: хронологія 744 дня війни

Хронологія 744 дня війни / GettyImages та Колаж 24 Каналу

Росія продовжує ведення злочинної повномасштабної війни проти нашої держави. Українські військові протистоять ворожим військам та дають гідну відсіч на всіх напрямках фронту.

Україна протистоїть Росії у повномасштабній війні вже 744 дні. Про всі події цієї доби на фронті та міжнародній арені – читайте у тексті 24 Каналу.

09:50, 8 березняУ Росії заявляють про роботу ППО цієї ночі

Російське міноборони повідомило, що силами ППО нібито над Волгоградською областю було знищено 11 БпЛА. Крім того, пишуть також про збиття ще 1 над територією Бєлгородської області.

Зокрема, там заявляють, що о 7 годині за московським часом було знищено ще 4 дрони над Волгоградською областю.

09:48, 8 березняОновлена статистика втрат ворога

Станом на ранок 8 березня загальні втрати Росії у повномасштабній війні проти України вже перевищили 422 тисячі російських загарбників. Також на металобрухт було перетворено тисячі одиниць ворожої техніки.

За 2 роки повномасштабної війни Росія втратила:

  • особового складу – 422310 (+880) осіб;
  • танків – 6706 (+11);
  • бойових броньованих машин – 12798 (+19);
  • артилерійських систем – 10375 (+25);
  • РСЗВ – 1011 (+2);
  • засобів ППО – 704 (+3);
  • літаків – 347 (+0);
  • гелікоптерів – 325 (+0);
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня – 7998 (+35);
  • крилатих ракет – 1919 (+0);
  • кораблів та катерів – 26 (+0);
  • підводних човнів – 1 (+0);
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 13598 (+66);
  • спеціальної техніки – 1656 (+9);

09:46, 8 березняГуменюк прокоментувала обстріл Одещини

Речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк у етері телемарафону розповіла, що, на жаль, ворог не полишає своєї підступної мети тероризувати південні регіони. Мовиться не тільки про прифронтові території.

Протягом 3 годин відбивали атаку. зрештою збили 30 безпілотників. По 2 на Херсонщині та Миколаївщині, 8 – на Кіровоградщині та 18 – Одещина,
– сказала вона.

09:45, 8 березняВорог вночі випустив по Україні 37 “Шахедів”

В ніч на 8 березня російські війська випустили по Україні 37 ударних безпілотників типу “Шахед”. Силам оборони вдалося збити майже всі. Окупанти випускали “Шахеди” з території тимчасово окупованого Криму. Силами та засобами протиповітряної оборони України 33 ударних БпЛА було знищено.

06:49, 8 березняБайден звернувся до Конгресу

Джозеф Байден пригадав, що у січні 1941 року Франклін Делано Рузвельт прийшов виступати перед Конгресом, бо в Європі вирувала війна і він мусив пояснити конкретно, що настали незвичайні часи, бо у всьому світі був наступ на демократію. За його словами, він прийшов в той самий зал звернутися до країни й сказати, що зараз також настав безпрецедентний момент.

Він наголосив, що нашій державі не потрібні солдати, але допомога Україні блокується “тими, хто хоче відійти від світового лідерства”.

Він також не забув, що Америка була країною-засновником НАТО. За його словами, цей союз сьогодні сильний, як ніколи та мусить відповісти на дії Путіна. Байден попросив надіслати йому двопартійний закон про національну безпеку.

06:47, 8 березняЧугуїв постраждав від російського обстрілу

Російська армія вночі 8 березня обстріляла місто Чугуїв у Харківській області. Внаслідок ворожої атаки зазнали поранень двоє цивільних.

Очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів, що внаслідок російського обстрілу у Чугуєві зафіксовано руйнування поруч з дев’ятиповерховим житловим будинком. Також пошкоджені магазини, готель, близько 13 автомобілів.

06:45, 8 березняМакрон озвучив можливий сценарій введення військ в Україну

Президент Франції Еммануель Макрон 7 березня прийняв у себе лідерів французьких партій. Під час зустрічі французький очільник описав сценарій, за якою країна може направити свої війська в нашу країну.

У нещодавній заяві лідер комуністів Фаб’єн Руссель повідомив, що президент Франції Макрон обговорював потенційний сценарій, який передбачає просування військового фронту в напрямку Одеси або Києва в Україні.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *