Росіяни атакували Одещину “Шахедами”: ворог пошкодив енергоінфраструктуру

Частина Одеси залишилася без світла / Колаж 24 Каналу, Getty Images

У ніч проти 25 березня російські військові знову запустили дрони-камікадзе “Шахед”. За наявною інформацією, окупанти пошкодили енергетичну інфраструктуру.

Детальніше про наслідки атаки “Шахедами” повідомив глава Одеської ОВА Олег Кіпер. Він зазначив, що частина обласного центру залишилася без світла внаслідок удару дронами-камікадзе.

Що відомо про наслідки атаки Одещини

Ворог вчергове атакував Одещину ударними безпілотниками. Є пошкодження енергетичної інфраструктури, в частині Одеси немає електропостачання,
– зазначив Олег Кіпер.

Він додав, що працюють всі екстрені служби.

  • Звернімо увагу, що Олег Кіпер попереджав мешканців Одеси й Одеського району про загрозу “Шахедів” о 23:38 24 березня. Він закликав не покидати укриттів до відбою, адже існувала загроза атаки дронами-камікадзе.
  • А вже о 23:40 Повітряні сили зазначали, що декілька груп ударних БпЛА в акваторії Чорного моря, і що вектор їхнього руху – північно-західний, на Одесу.
  • Зауважимо, що повітряну тривогу також оголошували на Миколаївщині. Невдовзі глава ОВА Віталій Кім писав про перші збиття дронів-камікадзе.
  • О 23:52 місцеві ЗМІ почали писати про те, що на Одещині працює ППО. А от о 23:57 надійшло від них повідомлення про те, що зникло світло у деяких районах.
  • Відбій повітряної тривоги оголосили о 00:46. Мешканців закликали бути обережними, коли вони покидатимуть укриття.

До того в Одесі повертали графіки відключень

У ДТЕК 24 березня о 19:00 зробили важливе повідомлення для мешканців Одеси. Наголосили, що у місті змушеніповертатися до графіків відключення світла.

Через збільшення електроспоживання у вечірні пікові години за розпорядженням НЕК Укренерго в Одесі застосовуються графіки стабілізаційних відключень,
– зазначили у ДТЕК.

Також звернулися до мешканців Одеси. Їх попрохали розумно споживати електроенергію, щоб зменшити навантаження на мережу.

Звернімо увагу, що впродовж останніх кількох днів російські військові активізуали свої удари. Їхня ціль – енергетична інфраструктура України. Лиш за минулий тиждень ворог використав 140 “Шахедів”, 190 крилатих ракет і 700 авіабомб для ударів по нашій державі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *