Росіяни розгортають додаткові майданчики для запуску “Шахедів”: Гуменюк назвала мету агресора

Гуменюк прокоментувала ворожу атаку “Шахедами” / Колаж 24 Каналу (фото Getty Images)

Російські загарбники продовжують атакувати Україну “Шахедами”. Ворог вже почав розгортати додаткові майданчики для запуску дронів- камікадзе.

З якою метою росіяни це роблять, в ефірі телемарафону пояснила керівниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає 24 Канал.

Розуміють, що може бути ураження

Гуменюк зауважила, що окупанти намагаються запускати дрони з тимчасово окуповано Криму, розширяючи там географію тих майданчиків, з яких вони це роблять. Адже розуміють, що дійсно можуть бути ураження.

Досягнення аж до Керчі робить фактично всю територію Криму небезпечною. Саме тому намагаються розгорнути додаткові майданчики. Якщо раніше запускали з мису Чауда, то останнім часом ми фіксуємо пуски й з напрямку Балаклави,
– підкреслила керівниця пресцентру.

Додала, що цієї ночі окупанти також випускали “Шахеди” з Кримського напрямку. До речі, атака була спрямована так, щоб максимум можливої відстані безпілотники пройшли тимчасово окупованою Херсонщиною, аби не були уражені.

Але знову ж таки бачимо зосередженість ворожих безпілотних ударів вже саме по Херсонщині. Якщо раніше вони були спрямовані глибше, в подальші тилові території, цієї ночі в нашій зоні відповідальності бойова робота велася в основному на Херсонщині й Одещині,
– зазначила Гуменюк.

На Херсонщині захисники неба збили 7 “Шахедів”, на Одещині – 9.

Важливо! В Одеській області один зі збитих дронів впав на приватний житловий будинок і вибухнув. У ДСНС повідомили, що внаслідок російської атаки сталося руйнування 3 одноповерхових житлових будинків, 2 з них палали. На місці виявили загиблого.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *