Російські війська наступають на кількох напрямках: карта бойових дій 3 квітня

Коротка версія новини

  • Україна переживає 770-ту добу збройної агресії Росії з 75 бойовими зіткненнями за минулу добу.
  • Збройні сили України відбили атаки на різних напрямках, включаючи Куп’янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський та Новопавлівський.
  • Окупанти продовжують атакувати на напрямках Оріхівському, Херсонському, Сіверському та Слобожанському.
  • Ворожі сили провели 2 ракетні атаки, 78 авіаційних нальотів та 66 обстрілів по позиціях українських військ та мирних жителів, спричинивши жертви серед цивільного населення та руйнування інфраструктури.

Карта бойових дій / Колаж 24 Каналу

Окупанти не полишають спроб прориву української оборони і продовжують наступати. Втім, Сили оборони дають їм гідну відсіч та завдають чималих втрат у живій силі та техніці.

Триває 770 доба широкомасштабної збройної агресії Росії проти України. Загалом протягом минулої доби відбулося 75 бойових зіткнень.

Ситуація на фронті

На Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 1 атаку в районі населеного пункту Синьківка Харківської області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 10 атак противника в районі населеного пункту Терни Донецької області.

Ворог наступає на Лиманському напрямку: дивіться на карті

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 6 атак в районах населених пунктів Спірне, Кліщіївка Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення.

ЗСУ відбили атаки на Бахмутському напярмку: дивіться на карті

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 14 атак в районах населених пунктів Бердичі, Семенівка, Уманське, Первомайське та Невельське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів.

Окупанти тиснуть на Авдіївському напрямку: дивіться на карті

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Новомихайлівка та Урожайне Донецької області, де ворог 24 рази намагався прорвати оборону наших військ.

Найскладніша ситуація на Новопавлівському напрямку: дивіться на карті

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 4 атаки на позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області, Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби 8 разів атакував позиції наших військ.

Ворог атакує на Херсонському напрямку: дивіться на карті

Ситуація на інших ділянках фронту На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

Загалом ворожі сили влаштували 2 ракетні атаки та 78 авіаційних нальотів, а також випустили 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та мирних жителів у населених пунктах. Ці напади призвели до жертв серед цивільного населення та поранень. Багатоповерхівки та інші об’єкти цивільної інфраструктури отримали руйнування та пошкодження в результаті російських терористичних атак.

Втрати ворога за минулу добу

  • Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 6 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, 8 артилерійських системах, 1 протитанковому засобу та 1 реактивній системі залпового вогню.
  • За минулу добу Сили оборони ліквідували ще 710 окупантів. Сумарні втрати ворога наразі становлять понад 444 тисячі бійців. Окрім того, українські захисники вже знищили понад 61 тисячу військової техніки.
  • Ворог також продовжує тероризувати мирні міста України. Вночі, російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 4 БпЛА типу “Шахед”. Силами та засобами протиповітряної оборони України 4 БпЛА було знищено.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *