Ще одну категорію військовозобов’язаних забронювали від мобілізації: кого саме

50% військовозобов’язани забронювали у деяких медіа / Корлаж 24 Каналу (Фото Shutterstock)

Ростислав Карандєєв розповів про те, яку ще категорію військовозобов’язаних забронювали від служби у війську. Зокрема, мовиться про працівників закладів культури та інформаційної сфери, яка належить до стратегічного напряму.

Виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики України розповів під час інтерв’ю, про яких саме медійників мовиться.

Кого також забронювали від служби у війську

Ростислав Карандєєв розповів, що вони не бронюють військовозобов’язаних діячів культури, які не є працівниками стратегічних підприємств, закладів чи організацій.

Однак посадовець пояснив, що наразі вони бронюють військовозобов’язаних на тих підприємствах та закладах, зокрема культурної та інформаційної сфери, які належать до категорії стратегічних.

У кожному закладі культури та інформаційної сфери, яка належить до стратегічного напряму, ми забезпечили бронювання 50% військовозобов’язаних. Це, зокрема, і Суспільне телебачення, і “Укрінформ”, і деякі інші медіаорганізації та телеканали,
– заявив виконувач обов’язків міністра.

Чи можуть бронювати діячів культури

Ростислав Карандєєв розповів, як він ставиться до питання бронювання діячів культури в ширшому розумінні. За його словами, є випадки, коли людина робить досить серйозний внесок у посилення обороноздатності України, у посилення стійкості суспільства, у посилення позицій України за кордоном, що теж дуже важливо.

Кожен і кожна з нашої сфери робить свій внесок у майбутню перемогу. Хтось їде на фронт, хтось працює в прифронтовій зоні, займається волонтерською діяльністю, багато працює з нашими військовими в шпиталях, хтось виступає за кордоном, збирає кошти для наших Збройних Сил. Хтось працює в закладах культури, де вони працювали до цього, і люди ходять, дивляться їхні вистави, дивляться концерти, читають книжки цих людей,
– заявив виконувач обов’язків міністра.

Він визнав, що це важливі люди для української культури, як загалом культура важлива для забезпечення стійкості та збереження національної ідентичності.

Проте він запевнив, що неможливо забронювати діячів культури, які не є працівниками підприємств, закладів та організацій, віднесених до стратегічного напряму. Тож міністерство таких людей не бронює.

Кабмін розширив можливості бронювання працівників ОПК

  • Кабінет Міністрів України розширив бронювання працівників оборонно-промислового комплексу (ОПК). У Міноборони України розповідали, що тепер не буде обмежень щодо кількості заброньованих військовозобов’язаних працівників підприємств, установ та організацій, які визначені Мінстратегпромом критично важливими у сфері оборонно-промислового комплексу.
  • Тобто таких працівників бронюватимуть, не зважаючи на військове звання, вік та військово-облікову спеціальність. Окрім того, забрали обмеження щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню.
  • Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова запевнила, що це потрібно для того, щоб Україна збільшувала власні потужності виробництва зброї, техніки та обладнання.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *