Школярка з Києва перемогла у змаганні з нейронаук

Київська одинадцятикласниця стала кращим мозкознавцем світу, виборовши перше місце у міжнародному змаганні школярів з нейронаук International Brain Bee.

Участь у ньому взяли кращі мозкознавці з 31 країни, національні чемпіони 2020 і 2021 років. Через пандемію змагання у межах віртуальної конференції Society for Neuroscience відбувалося онлайн.

Україну представляли переможець національного нейроконкурсу 2020 року Остап Шийка (зараз студент Івано-Франківського національного медичного університету) та Вікторія Виджак (переможниця 2021 року, учениця 11 класу школи № 125 м. Київ).

Учасники відповідали на теоретичні питання, визначали структури на зображеннях препаратів мозку, встановлювали діагнози пацієнтів за відеозаписами та історією хвороб.

Фінальним етапом були відповіді на запитання перед журі з провідних науковців світу, де українські чемпіони увійшли до п’ятірки кращих.

У цьому марафоні випробувань Вікторія Виджак показала найкращий результат, отримавши золоту медаль переможця.

Також її відзначили спеціальним призом за найвищий результат у нейроанатомії та нейрогістології.

«IBB 2021 був, мабуть, найвражаючою подією, у якій я коли-небудь брала участь. Організаторам вдалося провести конкурс на найвищому рівні, так що, попри онлайн-режим, учасники змогли не лише позмагатися, а й «побувати» на цікавих лекціях, інтерактивних демонстраціях та й просто поспілкуватися між собою у віртуальному просторі. На IBB панувала дружня та доброзичлива атмосфера», – розповіла цьогорічна чемпіонка.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *