Шокуючі деталі: хто насправді Ласло Тороцкоі, який озвучив претензії на Закарпаття

Ультраправий політик з Угорщини Ласло Тороцкоі зробив скандальну заяву, в якій цинічно припустив, що у разі втрати Україною державности в результаті війни, його партія Mi Hazank претендувати на Закарпаття.

Голова угорської громади Києва та Київської області Тібор Томпа розповів 24 Каналу, хто такий Ласло Тороцкоі. Також він пояснив можливі причини появи такої заяви.

“Ганебна заява”

Ласло Тороцкоі є маргіналом, який не має навіть вищої освіти. В минулому пас задніх в ультрарадикальній партії “Йоббік”. Пізніше вийшов з неї і створив власну під назвою Mi Hazank (“Наша батьківщина”).

На виборах у 2022 році за його партію проголосувало 6%. Зараз 7 депутатів від цієї партії входять до парламенту Угорщини,
– зазначив голова угорської громади Києва та Київської області.

Тібор Томпа повідомив, що у розмові Мартоном Томпошем – керівником опозиційної фракції Momentum парламенту Угорщини – той заявив що позиція його фракції полягає у “повній повазі до суверенітету та територіальної цілісності України”.

Пан Тороцкоі – це “платна маріонетка”, якого Віктор Орбан просунув до парламенту Угорщини, щоби через нього рухати свої ультраправі ідеї, які “Фідес” (партія Орбана – 24 Канал) не наважується висловити. Це – ганебна заява, і важливо зауважити, що більшість Угорців не підтримує тих нещасливих людей,
– підкреслив Мартон Томпош.

За словами голови угорської громади Києва та Київської області, керівник фракції Momentum дуже вичерпно сказав і про пана Тороцкоі, і про те, що він собою уявляє, і взагалі, яку картину маємо ми на сьогодні.

Більше про скандальну заяву Ласло Тороцкоі

  • Угорський ультраправий політик, що очолює партію Mi Hazank, 28 січня під час виступу на річній партійній конференції в Будапешті заявив про претензії на українське Закарпаття.
  • Зокрема він наголосив, що у разі втрати Україною державності через війну з Росією, його партія як “єдина сторона в Угорщині”, претендуватиме на територію Закарпаття.
  • Крім того, Тороцкоі зробив ще кілька цинічних заяв. Він зазначив, що війна Росії проти України нібито “зруйнує Європу” та її економіку.
  • Також за його словами, буцімто “Україну купив” найбільший світовий інвестиційний фонд BlackRock з активом у 10 трильйонів доларів.
  • Тороцкоі зазначив, що партія Mi Hazank виступає за припинення війни в Україні та врегулювання конфлікту шляхом переговорів.
  • Нагадаємо, що Угорщина продовжує блокувати допомогу Україні на суму 50 мільярдів євро від Євросоюзу. А також Віктор Орбан виступає проти членства України в Євросоюзі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *